MY KTEO

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Σε ήρεμο τελικά κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου πριν το Συνέδριο του Σαββάτου



Σε ήρεμο τελικά κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας με την παρούσα σύνθεση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έλειψαν τα εκατέρωθεν υπονοούμενα και ειρωνικά σχόλια, μιας και του τελευταίους μήνες είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα πόλωσης μεταξύ των μελών του Δ.Σ. που ανήκουν στην παράταξη ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ και εκείνων του ΠΑΜΕ, με αφορμή και αιτία την εκλογή των αντιπροσώπων στα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού.

Η ειρηνική συγκέντρωση εργαζομένων που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων δεν επηρέασε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΕΚΕ με θέμα τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων των Συνδικάτων για το Συνέδριό του που είναι ορισμένο για το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιούνη.

Είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία νομιμοποίησαν τους αντιπροσώπους και των τελευταίων σωματείων, που ήταν σε εκκρεμότητα, αφήνοντας βέβαια αιχμές εκατέρωθεν για πιθανές παρατυπίες στη διαδικασία εκλογής τους. Συμφώνησαν όμως ότι το Συνέδριο πρέπει να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου χωρίς σκιές.

Ενδεικτικά στην τοποθέτησή του ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΕ Δημήτρης Μούντριχας ζήτησε να αφήσουν όλοι στην άκρη την στείρα αντιπαράθεση και να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία.