MY KTEO

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Φίλτρα Νερού για Βαρέα Μέταλλα


Μέσα στο νερό της βρύσης εντοπίζονται διάφορες οργανικές και ανόργανες χημικές ουσίες. Μερικές από αυτές δεν έχουν επιπτώσεις  στον ανθρώπινο οργανισμό. Ωστόσο, κάποιες άλλες προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας.

Τα βαρέα μέταλλα είναι από τα χημικά που πρέπει ν’ αφαιρούνται απ’ το νερό της βρύσης πριν το καταναλώσετε. Τα πιστοποιημέναφίλτρα νερού μπορούν να τα απομακρύνουν ώστε να έχετε πάντα καθαρό και υγιεινό νερό στο ποτήρι σας. 

Πως Εισέρχονται τα Βαρέα Μέταλλα στο Νερό

Τα βαρέα μέταλλα οφείλουν την ονομασία τους στη μεγάλη πυκνότητά τους, η οποία ξεπερνά τα 5,0 g/cm³. Πολλές από αυτές τις χημικές ουσίες βρίσκονται φυσικά γύρω μας, όπως μέσα στα πετρώματα. Έτσι, η διάβρωσή τους ενδέχεται να τ’ απελευθερώσει μέσα στο νερό που καταναλώνουμε.

Επιπλέον, τα βαρέα μέταλλα παράγονται και από τη βιομηχανία. Η λειτουργία των εργοστασίων παράγει βιομηχανικά απόβλητα, τα οποία εισέρχονται στον υδροφόρο ορίζοντα. Γι’ αυτό το λόγο, το νερό της βρύσης είναι ιδιαίτερα επιβεβαρυμένο σε περιοχές με ανεπτυγμένη βιομηχανία, καθιστώντας τη χρήση φίλτρων νερού αναγκαία.

Πόσο Επικίνδυνα Είναι για την Υγεία μας;

Η μικρή κατανάλωση βαρέων μετάλλων δεν έχει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις. Αντιθέτως, αυτές οι χημικές ουσίες συσσωρεύονται με τον καιρό, μιας και είναι πολύ δύσκολο ν’ απομακρυνθούν από τον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, οι περιοχές του σώματος που παρουσιάζουν μεγαλύτερη συσσώρευση είναι ο εγκέφαλος και τα νεφρά.

Οι μεγάλες ποσότητες βαρέων μετάλλων μπορούν να οδηγήσουν προσθετικά σε δηλητηρίαση από αυτά. Παράλληλα, είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση διαφόρων σοβαρών ασθενειών, όπως:

          Καρκίνος,

          Διαταραχές στο νευρολογικό σύστημα,

          Ασθένειες στα νεφρά,

          Διαταραχές κατά την εγκυμοσύνη,

          Καθυστέρηση της ανάπτυξης των παιδιών.

Επίσης, τα βαρέα μέταλλα έχουν σχετιστεί και με την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών, όπως είναι το Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

Τα Βαρέα Μέταλλα που Υπάρχουν στο Νερό της Βρύσης

Ένα ποτήρι νερό από τη βρύση σας ενδέχεται να περιέχει ορισμένα βαρέα μέταλλα. Ειδικά εάν κατοικείτε σε μια βιομηχανική περιοχή, τότε πρέπει να προστατευτείτε από αυτά. Τα βιομηχανικά απόβλητα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Πιο συγκεκριμένα, τα βαρέα μέταλλα που εντοπίζονται συνήθως στο νερό της βρύσης είναι:

          Μόλυβδος

          Αρσενικό

          Κάδμιο

          Υδράργυρος

          Χαλκός

          Χρώμιο

          Ψευδάργυρος

Τα καθένα από αυτά τα στοιχεία εισέρχεται στο νερό είτε από τη διάβρωση των σωληνώσεων είτε από τα βιομηχανικά απόβλητα. Ενδεικτικά, τα παλιά δίκτυα υδροδότησης οφείλονται για την παρουσία μόλυβδου, κάδμιου, χαλκού και χρωμίου στο νερό. Από την άλλη πλευρά, το αρσενικό και ο υδράργυρος είναι στοιχεία που περνούν στο πόσιμο νερό μέσω της βιομηχανίας.

Η Λύση για την Απομάκρυνση των Βαρέων Μετάλλων από το Νερό

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν πρέπει να παίρνετε αψήφιστα τα βαρέα μέταλλα που βρίσκονται στο νερό. Η συσσώρευσή τους οδηγεί σε δηλητηρίαση αλλά και στην εμφάνιση σοβαρών ασθενειών σε πολλά σημεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Η λύση για την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από το νερό είναι είτε τα πιστοποιημένα ποιοτικά φίλτρων νερού είτε οι ψύκτες νερού με εγκατεστημένο φίλτρο. Μ’ αυτό τον τρόπο, το νερό φιλτράρεται πριν φτάσει στο ποτήρι σας. Τα βαρέα μέταλλα και οι υπόλοιπες επικίνδυνες ουσίες αφαιρούνται κι έτσι μπορείτε να προστατέψετε όσους αγαπάτε και τον εαυτό σας.

Απολαύστε καθαρό υγιεινό φιλτραρισμένο νερό καθημερινά με τη χρήση των κατάλληλων φίλτρων νερού κάνοντας έτσι μια μακροχρόνια επένδυση για το καλό της υγείας σας και των αγαπημένων σας προσώπων.