Evia Top: Καρβέλης: Αδιαφανείς και πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις πίσω από την προφυλάκιση των δύο ψαράδων

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Καρβέλης: Αδιαφανείς και πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις πίσω από την προφυλάκιση των δύο ψαράδων


Αδιαφανείς και πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις πίσω από την προφυλάκιση των δύο ψαράδων καταγγέλλει ο συνήγορός τους. Είναι αθώοι και παντελώς άσχετοι με το περιστατικό, δηλώνει ο Δ. Καρβέλης. Σφοδρή επίθεση για τους μάρτυρες κατηγορίας.

Για «ισχυρότατο πλήγμα» στο κράτος δικαίου κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Καρβέλης, συνήγορος των δύο ψαράδων οι οποίοι την Παρασκευή κρίθηκαν προφυλακιστέοι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

 Υπενθυμίζοντας πως η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο από την Εισαγγελία Χαλκίδος και επιμένοντας πως πρόκειται για ναυτικό ατύχημα που οφείλεται στις τραγικές παραλείψεις τηρήσεως των κανόνων ασφαλούς πλεύσεως από τον πρώην υπουργό, ο κ. Καρβέλης ισχυρίζεται πως μετά από πολιτικές παρεμβάσεις ανασύρθηκε «με νομικό τρόπο που φανερώνει ανεπάρκεια και ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος αθώων ανθρώπων οι οποίοι αποδεδειγμένα τη ώρα του ατυχήματος βρισκόντουσαν στα σπίτια τους και το σκάφος τους ήταν όλη την ημέρα εκείνη δεμένο στο λιμανάκι της Ερέτριας».

 Σύμφωνα με τον συνήγορο αυτό έγινε «με την επιστράτευση ενός ανυπόληπτου στην πόλη της Χαλκίδας συκοφάντη που εμφανίστηκε μετά 3 μήνες από το συμβάν και οι καταθέσεις του οποίου αντιφάσκουν μεταξύ τους και αλληλοαναιρούνται και με την βοήθεια εσχάτως ενός κουφού και με άνοια ηλικιωμένου ψαρά που αποδεδειγμένα την ημέρα εκείνη είχε βγει με το καίκι του για ψάρεμα».

 

Όπως δε αναφέρει, βάσει αυτών των καταθέσεων, «ο ανακριτής και η εισαγγελέας (η οποία περιέργως την τελευταία στιγμή αντικατέστησε τον εισαγγελέα υπηρεσίας που επρόκειτο να γνωμοδοτήσει!) αποφάσισαν την προαναγγελθείσα προ ημερών από δημοσιογράφο εγνωσμένου κύρους προφυλάκιση των δύο αυτών παντελώς άσχετών με τον θάνατο του Βαλυράκη ψαράδων».

 

Ο κ. Καρβέλης δηλώνει πως «θα αγωνιστούμε μέχρι να αποδειχθεί δικαστικά το φιάσκο αυτό και να αθωωθούν οι άμοιροι αυτοί ψαράδες που έμπλεξαν μέσα σε αδιαφανείς και πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις και με την βοήθεια του τίμιου και καθαρού εκείνου τμήματος της δικαιοσύνης θα αποδείξουμε την αθωότητα τους και τις μεθοδεύσεις που έχουν ή μέλλουν να γίνουν».

 

Στην ανακοίνωσή του, ο συνήγορος των δύο ψαράδων αναφέρει ότι «γνωρίζουμε κι εμείς και οι εντολείς μας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα βρώμικο και αδίστακτο παρακράτος που έχει φτάσει να ασκεί ποινικές διώξεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατά της εισαγγελέως διαφθοράς όταν εκείνη βρήκε στοιχεία εις βάρος πολιτικών προσώπων».

 

Και καταλήγει: «Ξέρουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε και θεωρούμε βέβαιο ότι το σύστημα θα μας πολεμήσει λυσσαλέα, αλλά έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τους αθώους και παντελώς άσχετους αυτούς ψαράδες και μαζί τους να στηρίξουμε το καθαρό εκείνο κομμάτι της Δικαιοσύνης το οποίο συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε και το οποίο εν τέλει θα αποδώσει λευκούς στην κοινωνία ξανά αυτούς τους δυο ψαράδες».