MY KTEO

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Παγωτά: Στα ύψη οι τιμές λόγω των ανατιμήσεων στα γαλακτοκομικά


Μετά το σουβλάκι, ακριβή απόλαυση πλέον είναι και το παγωτό, που πήρε αυξήσεις ακολουθώντας τον δρόμο της ακρίβειας στα γαλακτοκομικά και την ενέργεια. Το αυξημένο κόστος παραγωγής και μεταφοράς περνάει στον καταναλωτή.

Ιδίως οι γονείς που δύσκολα θα στερήσουν την σχεδόν καθημερινή απόλαυση του παγωτού στα παιδιά τους, μπορούν να δουν το μηνιαίο μπάτζετ να πετάει έως και 12 ευρώ παραπάνω για ένα παγωτό ξυλάκι κάθε ημέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.

Για μια μπάλα παγωτό η τιμή το 2021 ήταν 1.30-2€, ενώ το 2022 κυμαίνεται από 1,40-2,50€.
Όπως τονίζουν οι παραγωγοί παγωτού, οι τιμές στις πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί κατά 10-20%, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να μην μπορούν να αφομοιώσουν άλλες ανατιμήσεις. Έτσι αναγκαστικά ανεβάζουν αντίστοιχα τις τιμές στο χύμα παγωτό.

«Εμείς κάθε πότε πρέπει να ανεβάζουμε τιμές;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο MEGA ο ζαχαροπλάστης Γιώργος Ακολέβας, σημειώνοντας ότι αγόραζε το γάλα στα 0,72 € το λίτρο και τώρα πωλείται για 0,97€, ενώ η κρέμα γάλακτος έφτασε στα 4,07€ από 3,30€ που κόστιζε πέρυσι.

«Η τιμή του κιλού είναι στα 13,90€ από 12,90€ που είχε πέρυσι, ενώ η κάθε μπάλα παγωτού κοστίζει 1,40€ από 1,30€ που είχε πέρυσι» συμπλήρωσε ο κ. Ακολέβας.

Έτσι, μία οικογένεια στην κυριακάτικη βόλτα της για να πάρει από 2 μπάλες παγωτό θα έδινε πέρσι 16 ευρώ ενώ φέτος θα δώσει 20 ευρώ.

Ακριβότερη όμως είναι και η κατανάλωση παγωτού από τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα.



aftodioikisi.gr