MY KTEO

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

ΠΟΕΕΤ: Τιμωρίες και απειλές σε απλήρωτους εργαζόμενους - Καταγγελίες για συγκεκριμένα ξενοδοχεία


Συνθήκες «γαλέρας» επικρατούν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία της χώρας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εν εξελίξει μια θετική τουριστική σεζόν. Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), είναι αποκαλυπτικά της κατάστασης. 

Ειδικότερα, έγινε αναφορά σε συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα της Κως. Μετά από επίσημες καταγγελίες που έγιναν από εργαζόμενους στην επιθεώρηση εργασίας, από την ημέρα που άνοιξε δεν έχει πληρωθεί κανένας εργαζόμενος. Ως αποτέλεσμα η πλειονότητα του προσωπικού έχει παραιτηθεί.  Η εργοδοσία ασκεί λεκτική βία στο προσωπικό και ως τιμωρία έχει κόψει μέχρι και την διατροφή.   

Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι τρομοκρατεί τους εργαζόμενους λέγοντάς τους ότι α  ν ζητήσουν ή γνωστοποιήσουν κάτι τότε θα τους βρουν σε «χαντάκι». Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι και ο διευθυντής του ξενοδοχείου, έχει παραιτηθεί.   

Ακόμα και στην Αθήνα όμως, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, αφού η Ομοσπονδία έφερε στο προσκήνιο περίπτωση ξενοδοχείου όπου οφείλονται μισθοί από τον Φεβρουάριο. 

 Όλα τα παραπάνω έγιναν γνωστά  Όλα τα παραπάνω έγιναν γνωστά   στο πλαίσιο της αναφοράς που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  , από το συνέδριο του ΣΕΤΕ, όταν ζήτησε από τους ξενοδόχους να βελτιώσουν τους μισθούς των εργαζομένων και τις εργασιακές συνθήκες. Η ΠΟΕΕΤ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός κατάλαβε πως στον κλάδο δεν εργάζονται «τεμπέληδες» και πως τα κενά στις θέσεις εργασίας, έχει αιτία. 


naftemporiki.gr