MY KTEO

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Η μάχη του ΠΑΣΟΚ για έδρα στην Εύβοια - Πιθανοί υποψήφιοι και εκπλήξεις


Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, προετοιμάζοντας τις λίστες υποψηφίων βουλευτών ανά περιφέρεια. Η πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αλλά και η δημοσκοπική ανάταση του κόμματος, έχει οδηγήσει σε μαραθώνιους συσκέψεων στη Χ. Τρικούπη, προκειμένου να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, αλλά και για να διαχειριστούν τον όγκο των επιθυμιών που έχουν εκδηλώσει στελέχη και πολίτες να ενταχθούν στις λίστες του κόμματος.

 Σε πρώτη φάση υπάρχει μία λίστα επιθυμιών. Πρόκειται για τους «υποψήφιους για υποψηφιότητα», δηλαδή για όσους έχουν καταθέσει αίτημα να συμπεριληφθούν στις λίστες. Αυτό το «μητρώο υποψηφίων» είναι μια πρώτη μαγιά αλλά η τελική λίστα δεν έχει κλείσει και συμπληρώνεται διαρκώς.

Τα επιτελικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διαπιστώνουν με ικανοποίηση ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για υποψηφιότητες, ωστόσο δεν μένουν εκεί. Η διαδικασία χωρίζεται σε τρία μέρη:

Οσους έχουν διατυπώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιοι

Όσους κυνηγά η επιτροπή ψηφοδελτίων για να είναι στα ψηφοδέλτια, αλλά δεν επιθυμεί να τους δημοσιοποιήσει ακόμη, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι συζητήσεις

Όσους επιπλέον υποδείξουν οι οργανώσεις βάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ αναζητά και παλεύει να εντάξει στα ψηφοδέλτια αξιόλογες γυναίκες, που είτε διστάζουν να πολιτευτούν, είτε δεν το σκέφτονται για την ώρα. Στόχος είναι να πεισθούν και να κατέβουν υποψήφιες, ώστε να δημιουργηθούν ελκυστικά και ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια, με έντονο άρωμα γυναίκας και όχι να είναι απλώς «συμπλήρωμα ψηφοδελτίων» όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν.

Έτσι σε αυτή τη φάση, η επιτροπή ψηφοδελτίων έχει συγκεντρώσει τις επιθυμίες των υποψηφίων ανά νομό. Όσο αφορά την Εύβοια κρούση  έχει γίνει από την Χαριλάου Τρικούπη ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι  οι  Γιάννης Καλαβρής, Αλέξανδρος Θεοδώρου, Θανάσης Τάρτης, Κατερίνα Καζάνη, Τάσος Βελισσαρίου, Θάνος  Παλαιολόγος, Άννα Καρύκα , Πετρογιάννης Γιάννης και Σταύρος Πετράκης. Επίσης η Χαριλάου Τρικούπη αναζητά υποψήφιο από την περιοχή της Β.Εύβοιας