MY KTEO

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν την τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού Τρικάλων, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Μητροπόλεως Χαλκίδος.



Την Τιμία Κάρα μετέφερε εκ μέρους του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Γαβριήλ, αδελφός της Μονής και την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στη συνέχεια χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού, συμπαραστατούμενος από ιερείς της μητροπόλεως.

Τη διακονία του λόγου, ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος από την Μητρόπολη Πατρών, ο οποίος και αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή σημασία των ιερών Λειψάνων των Αγίων της εκκλησίας μας.

Ο κ. Χρυσόστομος με τη σειρά του, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους πατέρες της Μονής του Οσίου Δαυίδ, για την παρουσία και τον κόπο που κατέβαλαν να έρθουν στην πόλη των Τρικάλων. Ευγνωμόνως δε ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την άδεια και την μεγάλη ευλογία που έδωσε, να μεταφερθεί στα Τρίκαλα η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ, αλλά και τον Καθηγούμενο π. Γαβριήλ.

Φωτογραφίες: Ι.Μ. Τρίκκης

ΠΗΓΗ: orthodoxiainfoto.gr