MY KTEO

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Πώς θα αυξήσετε τη διάθεση για πρωινό σεξ


Είστε από τους ανθρώπους που τους αρέσει να ξεκινάνε τη μέρα τους με ερωτική συνεύρεση; Αξιοποιήστε ένα απλό κόλπο για να έχετε περισσότερη όρεξη.

Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι, με μία επιπλέον ώρα ύπνου, οι γυναίκες παρουσίασαν σημαντική αύξηση σεξουαλικής επιθυμίας την επομένη το πρωί. Η έλλειψη ύπνου επιφέρει και έλλειψη διάθεσης για σεξ επισημαίνουν οι ερευνητές.

Η κούραση και το έντονο στρες απομακρύνουν την παιγνιώδη διάθεση, που είναι απαραίτητη για μία αρμονική σεξουαλική ζωή. Καλύτερα λοιπόν να αφήνουμε τον/τη σύντροφό μας, που έχει ανάγκη τον ύπνο, να κοιμηθεί και να περιμένουμε την επομένη το πρωί.

Να θυμίσουμε ότι ο ύπνος είναι εξίσου σημαντικός για τον οργανισμό με το νερό και την τροφή. Όσο κοιμάστε, το σώμα ξεκουράζεται και οι λειτουργίες του οργανισμού πέφτουν σε λήθαργο. Σύμφωνα με μελέτες 7-8 ώρες ύπνου την ημέρα προάγουν τη μακροζωία, ενώ ο ανεπαρκής ύπνος (λιγότερο από 4 ώρες) φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά το προσδόκιμο της ζωής και όπως φαίνεται και τη σεξουαλική λειτουργία.


Πηγή: Υγεία: Τα μυστικά της καλής ζωής, Δρ. Φρεντερίκ Σαλντμάν – Εκδόσεις Πατάκη