MY KTEO

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Απορρίπτουν την υποτιθέμενη «νέα πρόταση» που φέρνει απολύσεις και σταμάτημα παραγωγής

 


Την τακτική των εκβιαστικών τελεσιγράφων συνεχίζει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να παγιδεύσει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για να συναινέσουν στις απολύσεις τους και τους εγκληματικούς της σχεδιασμούς.

 

Έτσι, σήμερα  Παρασκευή επανήλθε με μια δήθεν «νέα πρόταση» προς τους εργαζόμενους, η οποία ωστόσο στην ουσία της δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ,  δηλαδή είναι ίδια με την προηγούμενη.

 

Σημειώνεται πως στις 6 Μάη είχε προγραμματιστεί να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, η κυβέρνηση ζήτησε αναβολή για να φέρει νέα πρόταση. Έτσι, η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε για τις 17 Ιούνη. Τελικά, όμως, η κυβέρνηση έφερε σήμερα μια πρόταση το ίδιο απαράδεκτη, αφού πρώτα με αυτό τον τρόπο πήρε την αναβολή.

 

 

«Όπως αναφέρουν και μέσα στο ανυπόγραφο κείμενο, θα υπάρξουν "συμβάσεις ορισμένου χρόνου σύμφωνα με τις ανάγκες λειτουργίας και το πολύ για ένα πεντάμηνο από την ημέρα της απόλυσής μας". Δηλαδή μετά το πεντάμηνο και ο τελευταίος θα έχει απολυθεί.

 

Θα υπάρξει "χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες της ειδικής διαχείρισης αυτού του 5μηνου". Δηλαδή προβλέπει το σταμάτημα της παραγωγής μετά τις ομαδικές απολύσεις, γιατί με αυτές τις τιμές του νικελίου, αν υπήρχε παραγωγή, δεν θα χρειαζόταν χρηματοδότηση.

 

Επίσης, δεν υπάρχει καμία διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας και όλων των θέσεων εργασίας σε περίπτωση που δεν βρεθεί επενδυτής, λες και η ΛΑΡΚΟ, το εργοστάσιο, τα μεταλλεία με τους 2 εκατομμύρια τόνους νικελίου, το ιδιόκτητο λιγνιτωρυχείο της, οι υψηλές και σταθεροποιημένες τιμές, θα εξαφανιστούν».

 

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν ντουβάρι με τα ντουβάρια της ΛΑΡΚΟ μέχρι τη νίκη, μέχρι να πάρουμε σύνταξη από αυτήν όταν θα μας έρθει η ώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.