MY KTEO

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Πρωτοδικείο - Ρήτρα αναπροσαρμογής: Σήμερα η απόφαση για να μην κόβεται το ρεύμα


Πληθώρα επιχειρημάτων για να δοθεί προσωρινή διαταγή έτσι ώστε να μην κόβεται το ρεύμα των καταναλωτών εάν δεν έχουν πληρώσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, προέβαλαν οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων. 

Λίγο μετά την απόφαση των δικαστών να αναβάλλουν τόσο τη συζήτηση της συλλογικής αγωγής όσο και την συζήτηση και την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τις 6 Ιουλίου οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων κατέθεσαν αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής. 

Η ανακοίνωση της απόφασης επί του αιτήματος θα ανακοινωθεί σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι. 

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο Πρόεδρος εργαζομένων ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο οποίος  υποστήριξε ότι οι συνάδελφοί του προπηλακίζονται όταν πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα  . 

«Εντολές εκτελούν. Ανεξάρτητου τιμολογίου, ανεξάρτητου πελάτη, εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, του κόβεται το ρεύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «Λαμβάνουμε καθημερινά εντολές για διακοπή ρεύματος. 500 μόνο στην Αττική και 1.500 σε όλη τη χώρα. 

Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Μπορούν να αρνηθούν ότι δεν έχουν δώσει εντολή? 

Είναι αστείο να μιλάμε για καταστροφή της εταιρείας μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, που έχει πάνω από 5,5 εκ. πελάτες» ανέφερε. 



naftemporiki.gr