MY KTEO

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων επισιτισμού Ν. Ευβοίας: Διεκδικούν αποζημιώσεις και επαναπροσλήψεις


Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων επισιτισμού Ν. Ευβοίας για την επαναλειτουργία του πρώην ξενοδοχείου Holidays in Evia. Σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά απόχρόνια που το ξενοδοχείο παρέμενε κλειστό δεν έχουν αποκατασταθεί τα δικαιώματα των περίπου 150 εργαζομένων.

"Το 2016 διέκοψαν τη λειτουργία τους τα ξενοδοχεία Holidays in Evia και Eretria Village που λειτουργούσαν κάτω από κοινό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Πριν από ένα περίπου χρόνο ξεκίνησε την λειτουργία του το Eretria Village, ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει το πρώην Holidays in Evia και Paradise beach resort. Όταν διακόπηκε η λειτουργία των δύο ξενοδοχειακών μονάδων άφησαν μεγάλες οφειλές δεδουλευμένων στους 150 περίπου εργαζόμενους δεν είχαν καταβάλει τα ένσημα ενώ δεν έγιναν τυπικά ούτε οι απολύσεις ώστε να μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας με αποτέλεσμα πολλοί να αντιμετωπίσουν την εξαθλίωση.

Τώρα που επαναλειτουργούν οι δύο ξενοδοχειακές μονάδες διεκδικούμε:

Να καταβληθούν οι δεδουλευμένες οφειλές, να καταχωρηθούν όλα τα ένσημα που εκκρεμούν, στους συνάδελφους που έχουν μέσα σε αυτό το διάστημα συνταξιοδοτηθεί να καταβληθούν αποζημιώσεις και οι συνάδελφοι που συνεχίζουν να εργάζονται να επαναπροσληφθούν με όλα τους τα δικαιώματα που είχαν  και σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν το επιθυμούν τότε να καταβληθούν και σε αυτούς οι αποζημιώσεις."