Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Κεράσια: Γιατί να τα προσθέσετε στην καθημερινή διατροφή σας;


Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι πλούσια σε διατροφική αξία και με ελάχιστες θερμίδες, γι’ αυτό και μπορούν να αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής μας. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα κεράσια, που θεωρούνται βασική πηγή βιταμινών όπως Α, Β, C, και πολλών μετάλλων, όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, το ασβέστιο και ο φώσφορος. Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ενώ έχουν μόνο 50 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Καροτενοειδή, πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες, είναι μόνο κάποια από τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα κεράσια. Χάρη στην ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση τους, μπορούν να προλάβουν καρδιαγγειακές παθήσεις ή ασθένειες που σχετίζονται με τον διαβήτη και την κυτταρική γήρανση.

Λαμβάνοντας υπόψη τον πολύ χαμηλό θερμιδικό δείκτη τους, και το γεγονός πως δημιουργούν κορεσμό, τα κεράσια αποτελούν την κατάλληλη λύση για μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή, ενώ μπορούν να συμπεριλαμβάνονται ακόμα και σε μια δίαιτα με σκοπό την απώλεια βάρους με λίγες θερμίδες.

Τα κεράσια στη διατροφή μας
Ένας ακόμα λόγος να προσθέσετε τα κεράσια στην διατροφή σας, είναι επειδή έχουν διουρητική και καθαριστική δράση, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα τους σε κάλιο, νερό και φυτικές ίνες. Τα κεράσια συναντώνται ακόμα και καλλυντικές συνθέσεις, καθώς ο πολτός τους χρησιμοποιείται συχνά για την καταπολέμηση της φλεγμονής του λιπαρού δέρματος και της ακμής.

Τα κεράσια μπορούν να καταναλωθούν σαν σνακ, σε μορφή μαρμελάδας, μαζί με γιαούρτι ακόμα και παγωτό. Μια πιο ασυνήθιστη συνταγή είναι αυτή της σάλτσας κερασιού που μπορεί και συνδυάζεται με αλμυρά πιάτα, κρέας ή ψάρι. Πρόκειται για μια αποτοξινωτική αλλά νόστιμη σάλτσα, ιδανική για να συνοδεύσει φαγητά με χαμηλές θερμίδες και χωρίς λιπαρά.


vogue.gr