1 κιλό φράουλες
χυμός από 1 λεμόνι μέτριο
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση:
Κόβεις τις φράουλες σε μικρά κομμάτια. Τις βάζεις σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέτεις τη ζάχαρη και τις αφήνεις για 4 περίπου ώρες. Βάζεις την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτεις την κανέλα, δυναμώνεις τη φωτιά και συνεχίζεις να ανακατεύσεις. Μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτεις το χυμό λεμονιού, ανακατεύεις καλά και το αφήνει για λίγα ακόμη 5 λεπτά.
Μοιράζεις την μαρμελάδα σε γυάλινα δοχεία και τα τοποθετείς ανάποδα στον πάγκο μέχρι να κρυώσει.
tlife.gr