MY KTEO

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Η αλήθεια είναι πως η εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου δεν πρέπει να αφορά κανέναν. Ναι; Ναι.


Η απάντησή της καλύπτει όλες μας: «Μάλλον δεν έχουν δει ποτέ εργαζόμενη νέα μητέρα από κοντά. Να τους ενημερώσω ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην κοιμάται, να είναι κουρασμένη και να έχει σημάδια γιατί τα παιδάκια σε μικρές ηλικίες εκφράζουν έτσι την αγάπη τους».

Σε ζητήματα εμφάνισης, τα αρνητικά σχόλια δεν είναι ποτέ καλοδεχούμενα και όλοι θα πρέπει να το ξέρουν αυτό. Είναι επίσης αυτονόητο πως η εμφάνιση του κάθε ανθρώπου δεν θα πρέπει να αποτελεί ούτε θετικό ούτε και αρνητικό πρόσημο σε κάποια πολιτική ατζέντα που περιλαμβάνει σκοπιμότητες και που παίρνουν θέση σε αυτές ψεύτικα προφίλ και άτομα της διπλανής πόρτας τα οποία έχουν εντρυφήσει στον εκφοβισμό. Το να κρίνει κανείς έναν άνθρωπο που εκτίθεται για το έργο του καi τις απόψεις του δεν είναι μεμπτό. Είναι στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Όταν όμως γίνονται χτυπήματα κάτω από τη ζώνη με θέματα που αγγίζουν το bullying, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα.

Στο viral θέμα της ημέρας, και η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε με ένα ωραιότατο «ευχαριστώ» στα απαράδεκτα σχόλια που έγιναν σε βάρος της και είχαν ως στόχο την εξωτερική της εμφάνιση. Και την ευχαριστούμε όλες μας γι΄αυτό.

Τι ακριβώς έγινε όμως και οι bullies στοχοποίησαν την Έφη Αχτσίογλου και την κάθε γυναίκα;
Τα αρνητικά σχόλια έγιναν με αφορμή ένα βίντεο, μόλις 59 δευτερολέπτων, στο οποίο η πολιτικός επέκρινε την κυβέρνηση για τα επιδόματα για τα καύσιμα. Τα ...καύσιμα όμως πυροδότησαν απαράδεκτα και σεξιστικά σχόλια (που δεν αξίζει καν να αναπαραχθούν) στα οποία πήρε θέση πολύ σωστά και η κυβέρνηση διαχωρίζοντας τη θέση της από τα τρολ του διαδικτύου.

Στην απαράδεκτη επίθεση, η κυρία Αχτσιόγλου απάντησε λιτά και περιεκτικά:
«Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν για την εξωτερική μου εμφάνιση. Μάλλον δεν έχουν δει ποτέ εργαζόμενη νέα μητέρα από κοντά. Να τους ενημερώσω ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην κοιμάται, να είναι κουρασμένη και να έχει σημάδια γιατί τα παιδάκια σε μικρές ηλικίες εκφράζουν έτσι την αγάπη τους. Κι ας τους χαλάει τα πρότυπα. Δεν πειράζει».

Από απλούς χρήστες στο Twitter μέχρι τον Άδωνι Γεωργιάδη, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να την υπερασπιστούν:
«Την κυρία Αχτσιόγλου όπως και κάθε άλλη κυρία στην πολιτική, τη σχολιάζουμε για όσα λέει και πρεσβεύει αλλά όχι για την εμφάνισή της».

Ένα απλό συμπέρασμα
Το να γίνονται viral τέτοιες ειδήσεις που έχουν ως στόχο την κυρία Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και την κάθε γυναίκα, είναι δείγμα παρακμής και δεν κολακεύουν τη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και που η ίδια χώρα έχει δείξει πως σε δύσκολες συνθήκες είναι ενωμένη. Γιατί όμως δημιουργούμε εμείς αυτές τις συνθήκες; Πρέπει να φτάνουμε σε τέτοια σημεία για να αποδείξουμε, τι; Ότι είμαστε ενωμένοι; Αφού δεν είμαστε.

Η αλήθεια είναι λοιπόν, πως η εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου δεν πρέπει να αφορά κανέναν. Ναι; Ναι.



queen.gr