MY KTEO

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Εντείνει τους εκβιασμούς η κυβέρνηση

 


Εντείνει τους εκβιασμούς η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, πιέζοντάς τους να αποδεχθούν τους εγκληματικούς τους σχεδιασμούς, το κλείσιμο της επιχείρησης και τις ομαδικές απολύσεις τους. Στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων με τον ειδικό εκκαθαριστή τούς παρουσιάστηκε σχέδιο νόμου με τις προτάσεις της κυβέρνησης, το οποίο έχουν απορρίψει οι εργαζόμενοι ήδη, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, ενώ τους ξεκαθαρίστηκε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος Αυγούστου να σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και να απολυθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι.

 

Μάλιστα από την πλευρά του ειδικού εκκαθαριστή, προσδιορίστηκε ότι, σύμφωνα με τα όσα του ειπώθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης, απαραίτητη προϋπόθεση για την ψήφιση του σχεδίου νόμου είναι η παραίτηση των Σωματείων και των εργαζομένων από τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει κατά της διαδικασίας διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων και τα οποία θα εκδικαστούν στις 17 Ιούνη.

 

Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν κερδίσει με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών, το «πάγωμα» της ομαδικής τους απόλυσης μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. .