Evia Top: ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογικός συναγερμός στην Κουμουνδούρου - Γιατί βλέπουν άμεσα κάλπες

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογικός συναγερμός στην Κουμουνδούρου - Γιατί βλέπουν άμεσα κάλπες


 Προκήρυξη εκλογών μέσα στον Αύγουστο βλέπουν-περισσότερο από ποτέ- στον ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια είναι ότι έχουν σημαντικούς λόγους γι' αυτό.

 

Είναι φανερό, όπως τονίζεται αρμοδίως, ότι μια σειρά από παράγοντες πιέζουν προς αυτή την εξέλιξη με πρώτη τη διογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η κοινωνική πλειοψηφία όχι μόνο αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του μήνα, αλλά βιώνει και σκληρή κοροϊδία από την κυβέρνηση.

 

Είναι σαφές, τονίζουν οι ίδιες πηγές, πως ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί και δεν θα καταφέρει να κρύψει πως σχεδιάζει εκλογική απόδραση προκειμένου να προλάβει το νέο τσουνάμι ακρίβειας που φέρνουν οι επιλογές του και που θα αποτελέσει χαριστική βολή για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όχι μόνο των κατώτερων εισοδηματικών στρωμάτων αλλά και των μεσοστρωμάτων.

 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, όπως αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι σε συζητήσεις που είχε στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ στα μέσα της εβδομάδας ο κ. Τσίπρας, ακόμα και ο επιχειρηματικός κόσμος διαβλέπει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα είναι πάλι Πρωθυπουργός.

 

Για αυτό το λόγο και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν την αγωνία τους για το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας προκρίνοντας σενάρια μεγάλου συνασπισμού, τα οποία και απέκλεισε κατηγορηματικά ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας πως οι δύο πόλοι που υπάρχουν στο πολιτικό μας σύστημα μπορούν και πρέπει να κάνουν κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά σε καμία περίπτωση μεταξύ τους.

 

Γι' αυτό από την αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν ότι θα συνεχιστούν οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα αλλά και οι ανοιχτές εκδηλώσεις με το σύνολο των στελεχών και του κομματικού μηχανισμού που μπαίνουν σε πλήρη προεκλογική εγρήγορση ενώ την ίδια ώρα ο επικεφαλής του κόμματος έχει ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες να έχουν ολοκληρώσει τις ολιγοήμερες διακοπές τους μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς μετά θεωρείται δεδομένη η εξαγγελία εκλογών από τον κ. Μητσοτάκη.

 

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για την προεκλογική προετοιμασία. Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Ιουλίου να έχει ανακοινωθεί το 80% των ψηφοδελτίων, που θα χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων και από αμφίπλευρη διεύρυνση με πρόσωπα με εγνωσμένη κοινωνική γείωση, από ανανέωση και θα εμπλουτιστούν και από πρόσωπα και επιστήμονες, ειδικούς στους τομείς τους που μπορούν να συνδράμουν με τεχνοκρατική επάρκεια στην υλοποίηση δράσεων και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων.

 

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας θα αναθέσει την περαιτέρω προγραμματική προετοιμασία του κόμματος, προκειμένου στη ΔΕΘ να παρουσιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα διακυβέρνησης με τις άμεσες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως κυβέρνηση, από τους πρώτους κιόλας μήνες.