MY KTEO

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι τα τέλη Ιούλη ανακοινώνει τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων του


«Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς το Σεπτέμβρη για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Ποιες είναι οι δικές μας προτεραιότητες;

 1. Πρώτα από όλα, άμεση προτεραιότητά μας είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση. Πώς δηλαδή θα ενταχθούν στις γραμμές μας τα 110.000 νέα μέλη που ήρθαν στις κάλπες μας, πώς θα έχουμε μία διαρκή και αμφίδρομη σχέση και επαφή μαζί τους, πώς θα γίνουν οι πολλαπλασιαστές του μηνύματός μας στην κοινωνία και τους χώρους τους. Και για αυτό το λόγο ένα από τα στοιχήματά μας πρέπει να είναι η ψηφιοποίηση της οργανωτικής δουλειάς.

 

2. Δεύτερη προτεραιότητα είναι η συγκρότηση ισχυρών και ανταγωνιστικών ψηφοδελτίων.

Οφείλουμε μέχρι τα τέλη Ιούλη να έχουμε ανακοινώσει τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων μας.

 

3. Και τρίτο, η ανάδειξη του κυβερνητικού μας προγράμματος για τα μέτρα άμεσης εφαρμογής και υλοποίησης από μία προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές, στη βάση των 5+1 προγραμματικών μας δεσμεύσεων.

 

Στη ΔΕΘ, αρχές Σεπτέμβρη, θα πρέπει να ανακοινώσουμε ένα δομημένο, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό κυβερνητικό πρόγραμμα, ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να κατανοήσει τι θα σημαίνει στη ζωή και στη καθημερινότητά του η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η προοδευτική κυβέρνηση.

 

Παράλληλα με αυτές τις άμεσες προτεραιότητες πρέπει να ενισχύσουμε τη δουλειά που γίνεται σε τρία κομβικά πεδία: Στη νεολαία, στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου θα πρέπει έγκαιρα να αναδείξουμε υποψήφιους και συνδυασμούς.

 

Για κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα προτείνω να γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση της Πολιτικής μας Γραμματείας το επόμενο διάστημα. Και παράλληλα, να οργανωθούν δύο μεγάλες εκδηλώσεις της νεολαίας μας στα τέλη Αυγούστου τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.