MY KTEO

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Θετικά γνωμοδότησε το συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας για την πεζοδρόμηση τμημάτων της οδού Αβάντων και της λεωφόρου Χαϊνά και την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως, παρουσία των Ζεμπίλη-Βάκα



Ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Αβάντων και τμήματος της λεωφόρου Χαϊνά, αλλά και παράπλευρων οδών και την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως το Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας στη χθεσινή συνεδρίαση, παρουσία του βουλευτή Εύβοιας και πρώην δημάρχου Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη και της δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα. 

Στην εισήγησή της η δήμαρχος σημείωσε ότι πρόκειται για τη συνέχιση της πεζοδρόμησης της οδού Αβάντων μέχρι τα φανάρια της Νεάπολης και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα τροποποίησης του υπάρχοντος σχεδίου πόλεως, στο οποίο κάποιες από τις παράπλευρες δεν αναφέρονται ως πεζόδρομοί. Τόνισε ότι η πεζοδρόμηση των παραπάνω δρόμων θα γίνει στην ίδια φιλοσοφία με τα προηγούμενα κομμάτια της Αβάντων, με πανομοιότυπη μελέτη στα αρχιτεκτονικά στοιχεία και τις υποδομές. «Το έργο αυτό θα δώσει ενιαία εικόνα στην οδό Αβάντων» είπε η δήμαρχος. Επίσης, υπογράμμισε ότι επί της ουσίας και με την ολοκλήρωση του έργου δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στην όδευση των οχημάτων στις κάθετες οδούς.

Στην παρέμβασή του ο Θανάσης Ζεμπίλης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, αφού επί των ημερών του αποφασίστηκε η πεζοδρόμηση της οδού Αβάντων, ένα «πείραμα» όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, αφού μέχρι τότε δεν υπήρχε ανάλογη εμπειρία. Αναφέρθηκε στον «πόλεμο» που δέχτηκε ως δήμαρχος για την απόφαση του αυτή, ακόμα και εκ των έσω. «Μετά από 10 χρόνια έχουν διαψευστεί οι Κασσάνδρες και η πεζοδρόμηση της οδού Αβάντων βελτίωσε την ποιότητα ζωής, τόνωσε την εμπορική κίνηση και τόνισε την ταυτότητα της Χαλκίδας, αφού μέχρι τότε το ενδιαφέρον μονοπωλούσε το παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής. 

Κατόπιν τούτων ο πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκίδας Θεόδωρος Γιαννούκος πρότεινε την θετική γνωμοδότηση του έργου και μαζί του συμφώνησε σύσσωμο το συμβούλιο.

Εδώ να σημειωθεί ότι το «παρών» στη συνεδρίαση έδωσαν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Νέζης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Παπαγεωργόπουλος και Μιχάλης Κεράτσας, καταδεικνύοντας έτσι το ενδιαφέρον, αλλά και τη σοβαρότητα του θέματος, που έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να μπουν τα μηχανήματα στην οδό Αβάντων. Αν και η Έλενα Βάκα δεν έκρυψε την αισιοδοξία της ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί τα διαδικαστικά.