MY KTEO

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Ψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ η "κατάπτυστη", όπως τη χαρακτήρισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ


Με τις ψήφους των 157 βουλευτών της ΝΔ υπερψηφίστηκε η τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιείχε το κατάπτυστο άρθρο με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στον Ειδικό Εκκαθαριστή της ΛΑΡΚΟ να απολύσει όλους τους εργαζόμενους.

Ονομαστική ψηφοφορία είχαν ζητήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ, «ώστε τα ονόματα όσων ψηφίσουν την τροπολογία απόψε, θα γραφτούν στους μαύρους πίνακες της ιστορίας αυτού του τόπου», όπως τόνισε χθες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή.

Οι βουλευτές των κομμάτωντης αντιπολίτευσης που πήραν τον λόγο στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, κατήγγειλαν το έγκλημα κυβερνήσεων - ΕΕ που απαξίωσαν και επιδιώκουν την παράδοση της ΛΑΡΚΟ σε ιδιώτες, «καθαρή» από εργαζόμενους με δικαιώματα. Ταυτόχρονα, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ που χθες βρέθηκαν έξω από τη Βουλή, διατρανώνοντας τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μείνουν στη δουλειά και τον τόπο τους.

Σημειώνεται ότι κατά της τροπολογίας ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.