MY KTEO

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Πάτρα: Στο «τραπέζι» πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές της Μαλένας και της Ίριδας


Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, αναμένεται να υπάρξει στο θέμα της αναζήτησης ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών ιατροδικαστών, που χειρίστηκαν σε αρχικό στάδιο τις υποθέσεις θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας από την Πάτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσιάρας είναι πιθανό να παραγγείλει πειθαρχική έρευνα, για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν από τις ιατροδικαστές Τσάκωνα και Τσόλια, για τους θανάτους των δύο κοριτσιών.

Η εξέλιξη έρχεται μετά την ολοκλήρωση της επανεξέτασης από τους Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλοργηά, οι οποίοι κατέληξαν πως τα δύο κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, αλλά δολοφονήθηκαν και κατέληξαν από ασφυξία.

Έτσι, είναι αρκετά πιθανό, εφόσον διαπιστωθούν ιατροδικαστικές αμέλειες, οι δύο ιατροδικαστές να βρεθούν αντιμέτωπες με πειθαρχικό έλεγχο για τα πορίσματα που συνέταξαν, που μιλούσαν για ηπατική ανεπάρκεια για τη Μαλένα και αγενεσία φλεβόκομβου για την Ίριδα.

Εφόσον ζητηθεί η έρευνα, θα διενεργηθεί από τον προϊστάμενο Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκο Καρακούκη.


ieiediseis.gr