MY KTEO

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Κώστας Μαρκόπουλος: Η Βαβέλ των εμβολίων και το ανεύθυνο Υπουργείο Υγείας


Πριν καν πλησιάσουμε το Φθινόπωρο όπου όλες οι ιώσεις έχουν έξαρση, άρα και η Covid, ήδη η 4η δόση έκανε την εμφάνισή της μέσα από μία Βαβέλ δηλώσεων. Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων την θεωρεί απαραίτητη (λειτουργώντας σαν μεγάφωνο της φαρμακοβιομηχανίας), το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι είναι απαραίτητο για άνω των 60 αλλά όχι υποχρεωτική και η Υφυπουργός Υγείας κα Γκάγκα δηλώνει ότι θα ανοίξει και η χρήση για άνω των 30, αλλά για όποιον ο ίδιος επιθυμεί.

Ερωτώ με την κοινή λογική: Τι περιμένετε να κάνει ο πολίτης; Ποιόν να ακούσει και ποιόν να αφήσει; Ποιόν να αποθεώσει και ποιόν να υβρίσει;

Στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», μετά από 3 χρόνια πανδημίας με 30.000 νεκρούς, με κλείσιμο της οικονομίας, με αγωνία των πολιτών, με ανθρώπους σε αναστολή εργασίας χωρίς εισόδημα, η πολιτεία είναι ανίκανη, ανεύθυνη και φαιδρή όταν δεν είναι σε θέση να  δώσει οδηγίες στον πληθυσμό για τι μέλλει γενέσθαι.

Αν υπάρχει κάτι στην κυβερνητική πορεία που πρέπει να είναι σαφές είναι οι οδηγίες εμβολιασμού, δηλαδή οι οδηγίες για τις ζωές των ανθρώπων. Κι όμως ούτε αυτό δεν είναι δυνατόν να φέρουν εις πέρας. Γιατί; Διότι είναι ανεύθυνοι, φοβικοί και ισορροπιστές ακόμη και για την υγεία των πολιτών.

Αναφέρομαι στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που αρνείται να δει τα ατελώς στελεχωμένα νοσοκομεία της Στερεάς που λειτουργεί σαν στρατιωτικός διοικητής, που διατάζει γιατρούς να εφημερεύουν 200 χλμ μακριά από το σπίτι τους, επειδή άδειασαν οι κλινικές και δεν προκήρυξαν τις θέσεις.

Πόσο άλλη ντροπή πλέον;

Κώστας Μαρκόπουλος

Χειρουργός Θώρακος & Αγγείων

Πρ. Βουλευτής, Πρ. Υπουργός

Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος