MY KTEO

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Χαλκίδα: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων των δήμων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας


Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Μέγαρο Κότσικα στη Χαλκίδα η σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων των δήμων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας. 

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οι βουλευτές Σπύρος Πνευματικός και Βαγγέλης Αποστόλου, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, οι δήμαρχοι Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, Ερέτριας Γιάννης Δημητρόπουλος, Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Μπασδέκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Εύβοιας Δημήτρης Βοργιάς, καθώς και από το Δήμο Χαλκιδέων η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Πάνος και Γιάννης Νέζης και δημοτικός σύμβουλος Τάσος Καλαθέρης. Διαδικτυακά είχαν συνδεθεί ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. 

Όλοι διαφώνησαν με την πρόταση που προκρίνει ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και αποφάσισαν μεταξύ άλλων να προτείνουν την συνεννόηση με τον αντίστοιχο Φορέα της Αττικής, ώστε να μεταφέρονται τα απορρίμματα σε ΧΥΤΑ της Αττικής για ένα εύλογο διάστημα, να γίνουν τα έργα αντιστήριξης στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας και βέβαια να γίνει άμεσα η δημοπράτηση του έργου κατασκευής ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στη Χαλκίδα.

Εδώ να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, όπου και αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου το θέμα αυτό, χωρίς όμως οι δήμαρχοι της Εύβοιας να τρέφουν ελπίδες ότι μπορεί να αλλάξει η στάση του Φορέα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο σε νεότερη ανάρτηση.