MY KTEO

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Αποστόλου: Ο εμπαιγμός είναι το κύριο χαρακτηριστικό της αρωγής που υπόσχεται η Κυβέρνηση.


Στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας, αγρότες, ρητινοκαλλιεργητές και μελισσοκόμους της περιοχής στη Φαράκλα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας και πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, αναφέρθηκε στα αγροτικά, όπου είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των πληγέντων που έχει κύριο και συμπληρωματικό εισόδημα από την αγροτική δραστηριότητα.

Στην κτηνοτροφία χάθηκαν 3.200 αιγοπρόβατα. Δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα όλοι οι πληγέντες τις αποζημιώσεις. Είναι δυνατόν να υπάρχουν εκκρεμότητες με τα πορίσματα;

Ανακοινώθηκε εδώ και καιρό η καταβολή μιας έκτακτης de minimis ενίσχυσης 40 ευρώ ανά ζώο. Καταβλήθηκε τελικά, δηλαδή 8 μήνες μετά την πυρκαγιά κι αυτό μειωμένο, αφού οι περισσότεροι από τους μισούς πήραν 20ευρώ.

Και βέβαια ένας μεγάλος αριθμός που έχει συμπληρωματικό εισόδημα από την κτηνοτροφία έχει μείνει στο περίμενε.

Στην ελαιοκαλλιέργεια Η διάψευση κυριαρχεί παντού. Έχουν πληρωθεί μόνο 700 παραγωγοί για 110.000 ελαιόδεντρα αντί των 3.900 που υπέβαλλαν αιτήσεις για 400.000 ελαιόδενδρα, με 50 ευρώ ανά δένδρο, δηλαδή με 5,5 εκατ. τη στιγμή που οι ζημιές φτάνουν συνολικά στα 56 εκατ. ευρώ.

Η δική μας πρόταση καλύπτει όλους τους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς της περιοχής που έκαναν και τις σχετικές δηλώσεις με το συνολικό ποσό των 56 εκατ. που δικαιούνται με βάση τις κυβερνητικές υποσχέσεις.

Διαφορετικά για μια ακόμη φορά θα επιβεβαιωθεί ότι ο εμπαιγμός είναι το κύριο χαρακτηριστικό της αρωγής που υπόσχεται η Κυβέρνηση.