MY KTEO

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Οι συντονισμένες ενέργειες και οι πιέσεις πάντα αποδίδουν- Τι ζήτησε ο Σπύρος Πνευματικός για τους ρητινοκαλλιεργητές από τον Υπουργό Επικρατείας


Να δοθεί λύση στο θέμα που είχε προκύψει και καθυστερούσε την έναρξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας  από τον ΟΑΕΔ για τους ρητινοκαλλιεργητές των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας είχε ζητήσει, μεταξύ άλλων αιτημάτων, ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη κατά τη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου. Η συνάντηση έγινε πριν την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη για  το εν λόγω θέμα υπό τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλο, τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ Πρωτοψάλτη και τον Γενικό Γραμματέα Δασών κ Αραβώση.

Ο βουλευτής είχε επισημάνει το γεγονός ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το πρόγραμμα καθώς οι πυρόπληκτοι ρητινοκαλλιεργητές και δασεργάτες παραμένουν  χωρίς εισόδημα και ανασφάλιστοι τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, είχε ζητήσει να ξεκινήσει το πρόγραμμα άμεσα για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν ελεγχθεί και εν συνεχεία να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες, καθώς και να μην αποκλειστούν όσοι δεν έχουν μερίδα στους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς.

Όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στο 7ετές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα συμπεριληφθούν τελικά όλοι οι ρητινοκαλλιεργητές και το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί τροπολογία προκειμένου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες και τα γραφειοκρατικά ζητήματα που προέκυψαν.

Οι συντονισμένες ενέργειες και οι πιέσεις πάντα αποδίδουν.