MY KTEO

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Ερώτηση Μ. Χατζηγιαννάκη: Εξαίρεση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος της νήσου Σκύρου από το επίδομα παραμεθορίου


Την εξαίρεση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος της Σκύρου από το επίδομα παραμεθορίου φέρνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, θεσπίστηκε νέο σύστημα μισθολογικής εξέλιξης και αποδοχών ειδικών κατηγοριών λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, καθώς και των στελεχών των Ε.Δ., της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Στο πλαίσιο αυτό προβλέφθηκε η καταβολή μηνιαίου επιδόματος παραμεθορίου στο ένστολο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στη Σκύρο. Η καταβολή του επιδόματος επεκτάθηκε σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στο νησί, ενώ με νέο άρθρο δικαιούχοι του ως άνω επιδόματος κατέστησαν και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν στη Σκύρο.

Την ίδια στιγμή, όμως, όπως αναφέρει ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, χωρίς να συντρέχει κάποιος ειδικός λόγος, εξαιρέθηκε της καταβολής του επιδόματος.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό τι προτίθεται να κάνει για να αρθεί η ανισότητα που υφίστανται οι αστυνομικοί και πυροσβέστες της νήσου Σκύρου, εάν θεωρεί ότι η αποστολή και ο ρόλος της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι ήσσονος σημασίας, και τέλος, εάν σκοπεύει να εισηγηθεί να παραιτηθεί το ελληνικό δημόσιο της αίτησης αναιρέσεως και να άρει νομοθετικά τη δυσμενή διάκριση που υφίστανται οι ένστολοι της ΕΛΑΣ και της ΠΥ.