MY KTEO

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Εύβοια: Δημιουργική δράση διασύνδεσης με τα δημοτικά σχολεία «Στολίζουμε τα σχολεία μας με την Πρόληψη…μεταφέρουμε θετικά και χαρούμενα μηνύματα»


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου 2022, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας πραγματοποίησε δημιουργική δράση διασύνδεσης με τα δημοτικά σχολεία με τα οποία είχε μία συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Το θέμα της δράσης ήταν: «Στολίζουμε τα σχολεία μας με την Πρόληψη…μεταφέρουμε θετικά και χαρούμενα μηνύματα» και πρωταγωνιστές οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του δημοτικού. Στόχος ήταν να αποτυπωθούν με ένα ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο αισιόδοξα μηνύματα από τη σχολική ζωή και να αναδειχτούν αξίες που προάγουν την ψυχοσυναισθηματική υγεία και βελτιώνουν την κοινωνική συνύπαρξη και αλληλεπίδραση. Οι μαθητές συμμετείχαν ομαδικά ανά τμήμα και ατομικά γράφοντας, ζωγραφίζοντας, σχεδιάζοντας το δικό τους μήνυμα που «στόλισε» και «μεταμόρφωσε» μία συγκεκριμένη γωνιά του σχολείου τους που επιθυμούσαν να αλλάξει.

Την υλοποίηση της δράσης ανέλαβαν τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του κάθε σχολείου και με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε μέσα στο χρονικό διάστημα από 31 Μαΐου έως 14 Ιουνίου 2022 στα εξής σχολεία: 7ο , 19ο και 25ο δημοτικά Χαλκίδας, 1ο δημοτικό Ν. Αρτάκης και 3ο δημοτικό Ψαχνών. Συμμετείχαν συνολικά 238 μαθητές.