MY KTEO

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Αναγνωστάκης: Συμμετέχουμε και συμπαραστεκόμαστε!


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Στερεά Υπεροχής», έχουμε  δηλώσει απερίφραστα την έντονη ανησυχία και αντίθεσή μας,  στην αλόγιστη εγκατάσταση νέων Αιολικών Σταθμών στην Εύβοια και στη Σκύρο, συμπαραστεκόμενοι στις τοπικές κοινωνίες και στα Δημοτικά Συμβούλια.

Με επίκαιρες επερωτήσεις, με ερωτήσεις, με εισαγωγή του θέματος για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης, με συμμετοχή στο Ψήφισμα της 3ης Ιουνίου 2020 (αριθμ. απόφ.148/2020),

που υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με δημόσιες δηλώσεις μας στα ΜΜΕ, με φυσική παρουσία μας στους αγώνες των τοπικών φορέων και οργανώσεων, αντιμαχόμαστε την περιβαλλοντοκτόνο πολιτική της κυβέρνησης και το σχεδιασμό μεγάλων Ομίλων στον τομέα της ενέργειας, που θέλουν να μετατρέψουν την Εύβοια και τη Σκύρο σε τεράστια πάρκα Ανεμογεννητριών, σε βάρος του φυσικού τοπίου, της πανίδας, των μνημείων, της ήπιας ανάπτυξης.

Ειδικά μετά τις περσινές φωτιές, που κατέστρεψαν όλη τη Βόρεια Εύβοια, είναι ηθική υποχρέωση και καθήκον όλων μας, να προστατέψουμε ότι απέμεινε από το φυσικό περιβάλλον, με όλες μας τις δυνάμεις.

Στην κατεύθυνση αυτή και εκτός από τις ενέργειες μας εντός Περιφερειακού Συμβουλίου, καταθέσαμε εγγράφως την αντίρρηση μας, ως σχόλιο στη Δημόσια Διαβούλευση, για το έργο «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Κατασκευή και Λειτουργία Συγκροτήματος Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στην κεντρική Εύβοια και συγκεκριμένα στη θέση Πυργάκια ισχύος 67,2 MW, στη θέση Κάμπλος ισχύος 67,2 MW στη θέση Όλυμπος ισχύος 88,2 MW».

Η Δημόσια Διαβούλευση για το έργο, τα σχόλια και τις αντιρρήσεις θα είναι ανοιχτή στην πλατφόρμα του ΥΠΠΕΝ μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Όλοι μαζί μπορούμε!