Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Καλοκαιρινό τσιγαριστό με λαχανικά εποχής

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Καλοκαιρινό τσιγαριστό με λαχανικά εποχής


Υλικά συνταγής:
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι (σε φέτες)
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
1 πατάτα (σε καρέ)
500 γραμ. φρέσκα ψιλά φασολάκια
500 γραμ. βλίτα
4 τρυφερά μικρά κολοκύθια (κομμένα σε φέτες χοντρές)
5 - 6 κολοκυθοανθούς
2 ώριμες κατακόκκινες και σφιχτές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
αλάτι
πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο άνηθο
1 φλ. κυβάκια σκληρή και ώριμη πικάντικη φέτα

Εκτέλεση:
Επιλέγουμε λαχανικά εποχής. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο για 1΄ να βγάλει το άρωμά του.

Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα κολοκύθια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄. Τέλος, προσθέτουμε τα βλήτα και τους κολοκυθοανθούς. Σιγοβράζουμε για 10 – 15΄ να μείνει το τσιγαριστό με το λάδι του.

Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα κυβάκια φέτας. Δεν ανακατεύουμε. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.


argiro.gr