MY KTEO

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Η Γη της Ελιάς: Εκτός εαυτού η Αρετή – Πιάνεται στα χέρια με τη Μυρτάλη


Η άφιξη του Δημοσθένη στην Αρεόπολη σηματοδοτεί μεγάλες ανακατατάξεις και αλλαγές στις ζωές όλων των ηρώων στη «Γη της ελιάς».

Για πολλούς από τους ήρωες της σειράς έχει έρθει η ώρα των συνειδητοποιήσεων και των κρίσιμων αποφάσεων. Και η απόφαση του Στέφανου να φύγει για Ισπανία βγάζει την Αρετή...εκτός ορίων!

Ο Κωνσταντίνος μπορεί να απαίτησε από τον Δημοσθένη να διακόψουν οριστικά τη' συνεργασία τους, όμως οι σκοτεινές δουλειές δεν λήγουν ποτέ έτσι εύκολα. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης του ξεκαθαρίζει πως δεν... σκοπεύει να τον «απελευθερώσει» και του συνιστά να το πάρει απόφαση και απλώς να κρατήσει την Ισμήνη μακριά από το γραφείο του για να μην πάθει κακό...

Επόμενος στόχος του, ο Στάθης. Μπορεί αρχικά η πρόταση να αναλάβει τα κτήματα του και να εκμεταλλεύεται τη σοδειά να φάνηκε ότι ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή, αφού η δικαστική κόντρα με την Αρετή τον έχει αφήσει μετά από χρόνια δουλειάς χωρίς, στρέμμα γης, όμως πολύ σύντομα ο Καπερνάρος αντιλαμβάνεται ότι έχει κάνει συμφωνία... με το διάβολο! Ο διακανονισμός στον οποίο καταλήγουν είναι κάθε άλλο παρά συμφέρων για τον ίδιο, παρ' όλα αυτά, αναγκάζεται να υποκύψει.

Απογοητευμένος πια, συνειδητοποιεί πως κάθε μέρα που περνά η Εύα του λείπει όλο και περισσότερο. Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος προσλαμβάνει έναν επιστάτη για τους ελαιώνες της μητέρας του και μόνο τότε η Αρετή συνειδητοποιεί ότι η απόφαση του να φύγει από την Ελλάδα είναι οριστική.

Απελπίζεται και ψάχνει απεγνωσμένα έναν τρόπο για να τον κρατήσει κοντά της. Όμως, αυτήν τη φορά καμία από τις μεθόδους της δεν δείχνει να έχει αποτέλεσμα. Ο Στέφανος έχει ήδη σχεδιάσει τη νέα του ζωή μαζί με την Ελένη στην Ισπανία και ό,τι κι αν του λέει η μητέρα του δεν τον συγκινεί.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να του αλλάξει γνώμη, η Αρετή προσποιείται ότι η καρδιά της δεν αντέχει τον πόνο... Δήθεν παθαίνει έμφραγμα, όμως ο Στέφανος έχει μάθει πια να διαβάζει τη χειριστική της συμπεριφορά και δεν υποκύπτει...

Πλέον, ο χρόνος για τη στιγμή που μητέρα και γιος θα πουν αντίο μετρά αντίστροφα, κι εκείνη, εκτός ελέγχου πια, όταν συναντά τυχαία τη Μυρτάλη στο δρόμο, ξεσπά εναντίον της με τον πιο άσχημο τρόπο.

Της μιλά με πολύ σκληρά λόγια και την κατηγορεί για την κατάληξη που είχε η σχέση της με τον Στέφανο, όμως αυτήν τη φορά η Μυρτάλη δεν διστάζει. Της απαντά στα ίσια και οι δυο γυναίκες, σχεδόν έρχονται στα χέρια!

Σε μια περίοδο που αυτή και ο Γιώργης έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους για την απόκτηση παιδιού, η Ιουλία νιώθει ιδιαίτερα πιεσμένη. Βλέποντας, λοιπόν, τη Μυρτάλη να υιοθετεί τις πιο άσχημες πρακτικές και συμπεριφορές του πατέρα της, του Ιπποκράτη, αγχώνεται ακόμα περισσότερο και δεν κρύβει την ανησυχία της για αυτήν.

Οι δυο τους είχαν πάντα μια πολύ όμορφη και ειλικρινή σχέση, γι' αυτό και προσπαθεί να της μιλήσει με το καλό, όμως η ανιψιά της δεν είναι διατεθειμένη να την ακούσει. Λίγο αργότερα, έρχεται μία ακόμα απογοήτευση.

Άλλη μια προσπάθεια να μείνει έγκυος αποδείχθηκε άκαρπη και, μπροστά σε αυτήν τη νέα αποτυχία, η Ιουλία λυγίζει και λέει στον Γιώργη ότι δεν θέλει να προχωρήσει σε εξωσωματική. Εκείνος παγώνει. Πάντα ονειρευόταν να γίνει πατέρας και δεν είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει αυτό το όνειρο.

Της προτείνει να βγουν για φαγητό, ώστε να ηρεμήσουν και να αποφορτιστούν από την ένταση πάντα με την ελπίδα ότι σε λίγες ημέρες ο πόνος θα έχει υποχωρήσει και θα μπορέσει να της αλλάξει γνώμη.

Όμως η έξοδος τους στην ταβέρνα κάνει τα πράγματα μεταξύ τους ακόμα χειρότερα, αφού εκεί βρίσκεται και ο Στάθης. Αυτή η αμήχανη συνάντηση ξυπνάει στο μυαλό του Γιώργη τη ζήλια και την ανασφάλεια που τον βασάνιζαν μέχρι να πείσει την Ιουλία να τον παντρευτεί.

Έτσι, όταν οι δυο τους επιστρέφουν στο σπίτι, είναι έτοιμος να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μια και καλή. Η κουβέντα που θα ακολουθήσει θα κρίνει πολλά για το μέλλον της σχέσης τους και για την απόφαση τους να προχωρήσουν στο εξής μαζί.

Όσο για τον Στάθη, κλονισμένος και αυτός από όσα έγιναν, αποφασίζει εντελώς παρορμητικά να καβαλήσει τη μηχανή του και να πάει στην Αθήνα να βρει την Εύα. Θεωρεί ότι από την αρχή της γνωριμίας τους την αδίκησε και θέλει να της ζητήσει μια δεύτερη ευκαιρία.



Πηγή:7ΜέρεςTV