MY KTEO

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Έρευνα: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο κρεβάτι


 Σύμφωνα με μια νέα έρευνα αποδείχθηκε πως υπάρχει μια στάση στο κρεβάτι η οποία είναι πιο επικίνδυνη από κάποιες άλλες.

 

Ο λόγος για την στάση «γυναίκα από πάνω», την οποία επιστήμονες θεωρούν υπεύθυνη για πάνω από το 50% των καταγμάτων πέouς τα τελευταία χρόνια.

 

Η στάση «στα τέσσερα», με τη γυναίκα να στηρίζεται στις παλάμες και στα γόνατά της, κατηγορείται για το 29% των τραυματισμών, ενώ η κλασική «ιεραποστολική στάση» με τον άντρα από πάνω ευθύνεται σε ποσοστό 21%.

 

Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Advances in Urology», οι επιστήμονες υποθέτουν ότι όταν η γυναίκα είναι από πάνω, ο άντρας δυσκολεύεται να σταματήσει μια κίνηση που του προκαλεί πόνο, λόγω του βάρους της γυναίκας που πέφτει πάνω του.

 

Αντίθετα, στην «ιεpαποστολική στάση», ο άντρας ακριβώς επειδή έχει τον έλεγχο, είναι πιο εύκολο να αποφύγει πιθανό τραυματισμό.

 

Η έρευνα

 

Οι ερευνητές εξέτασαν 44 περιπτώσεις αντρών με τραυματισμούς στο πέoς, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν σε 3 νοσοκομεία της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 13 ετών.

 

Από το σύνολο των περιπτώσεων, τα 28 κατάγματα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια ετεροφυλoφιλικού σeξ, τα 4 κατά τη διάρκεια ομοφυλoφιλικού σεξ και τα υπόλοιπα από αuνανισμό ή από άλλες άγνωστες αιτίες.

 

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι άκουσαν ένα «κρακ» τη στιγμή του τραυματισμού, ήχος ο οποίος συνοδεύτηκε από πόνο και πρήξιμο.