MY KTEO

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τι είπε στους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου


Έως αργά το βράδυ της Τρίτης κατέθετε η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδερφή της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, στις αστυνομικές αρχές.

Η αδερφή της προφυλακισμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου που κατέθετε από το μεσημέρι της Τρίτης και για περισσότερες από εννέα ώρες στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ ), δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους αστυνομικούς. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και αποχώρησε συνοδεία αστυνομικών από την Αστυνομική Διεύθυνση περίπου στις 22:40.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, τη ρώτησαν για την ημέρα θανάτου της Ίριδας επειδή βρισκόταν στο σπίτι, όπως η ίδια έχει αποδεχθεί σε διάφορες δηλώσεις της. Της ζήτησαν να περιγράψει λεπτομέρειες από την ώρα που εντόπισε νεκρό το μωρό, και για το πότε ειδοποιήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης αλλά και το ΕΚΑΒ.

Οι αστυνομικοί της έθεσαν επίσης πολλές ερωτήσεις για την σχέση που είχαν Μάνος Δασκαλάκης και Ρούλα Πισπιρίγκου όπως και για τις εντάσεις που είχε το ζευγάρι μεταξύ τους.

Η αδελφή της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την Πάτρα, κατέθεσε εκ νέου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το πόρισμα των ιατροδικαστών, που έδειξε ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας και της μικρής Ίριδας.

Μπήκε στο κτήριο από την πίσω πόρτα συνοδεία αστυνομικών και του δικηγόρου της οικογένειας, και κάτω από τις αποδοκιμασίες πολιτών που βρίσκονταν στο εξωτερικό χώρο.

Η κατάθεσή της έχει μεγάλη σημασία, καθώς ήταν στο σπίτι της αδερφής της όταν βρέθηκε το βρέφος νεκρό στην κούνια του.

Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μελών της οικογένειας Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προσέθεσαν στοιχεία που να μπορούν να αντατρέψουν την εικόνα που έχουν σχηματίσει μέχρι στιγμής οι Αρχές, ενώ αναμένονται και άλλα στοιχεία από τις καταθέσεις που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

Τι αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών
Για μηχανισμό βίαιου θανάτου και συγκεκριμένα «ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου» κάνει λόγο το πόρισμα των ιατροδικαστών που εστάλη σήμερα στην αστυνομία για τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το πόρισμα αναφέρει: «Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου.

»Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό, ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά φωτογραφικά ευρήματα:

»Εκδορές κατά το ριζορήνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά το νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

»Επίσης, κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλενογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θηλέος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος.»

Δασκαλάκης: «Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι δολοφόνησε και τα τρία παιδιά»
Στο μεταξύ ο Μάνος Δασκαλάκης αντιδρώντας για πρώτη φορά μετά τη δημοσίευση του ιατροδικαστικού πορίσματος για τους θανάτους των παιδιών του, της Ίριδας και της Μαλένας, δήλωσε ότι τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε τα τρία παιδιά τους.

«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι άλλο τώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά, στην πρώτη του αντίδραση, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

«Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας» πρόσθεσε έπειτα και υπογράμμισε ότι «Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη - Καλόγρηα. Θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα», σημείωσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος των ιατροδικαστών με εντολή Τσιάρα
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναμένεται να ζητήσει πειθαρχική έρευνα για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν από τους ιατροδικαστές Χριστίνα Τσάκωνα και Αγγελική Τσόλια για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στόχος της έρευνας είναι να ελεγχθεί η ορθότητα των αναφορών και των εκθέσεων των δύο ιατροδικαστών.



cnn.gr