MY KTEO

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων Μεσσαπίων για την πιθανότητα κλεισίματος Υποκαταστήματος της Τράπεζα Πειραιώς


Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη διαφωνία στην πιθανότητα κλεισίματος του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Ψαχνά. -Εκφράζει την έντονη δυσφορία και διαμαρτυρία της και επιπλέον την εναντίωσή της σε κάθε κίνηση που τείνει να υποβαθμίσει τον τόπο μας και να δυσχεράνει τις συλλογικές προσπάθειες για την ανάδειξη και ανάπτυξή του. 

-Ζητά την επανεξέταση και την επαναξιολόγηση κάθε τωρινού και μελλοντικού σχεδιασμού ή πρότασης για την παύση της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Ψαχνά. -Επισημαίνει την αναγκαιότητα της παραμονής και μάλιστα της ενδυνάμωσης του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Ψαχνά λόγω του αυξημένου κύκλου εργασιών του. 

-Υπογραμμίζει την υποχρέωση και την αναγκαιότητα της συμβολής όλων μας στην Τοπική, περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη, με προτεραιότητα τον άνθρωπο, την εταιρική κοινωνική ευθύνη, το αμοιβαίο και συλλογικό όφελος. 

-Τονίζει το ειδικό βάρος που έχει η Τράπεζα Πειραιώς για την γεωργοκτηνοτροφική και τουριστική περιοχή μας από το γεγονός ότι στην Τράπεζα Πειραιώς έχει περιέλθει η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας.

-Ζητά την παρέμβαση, τη συμπαράσταση και την αρωγή της πολιτείας και όλων των αρμόδιων ώστε το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς να συνεχίσει απρόσκοπτα και για όφελος του κοινωνικού συνόλου τη λειτουργία του. -Τέλος, δηλώνει τη βούληση και την αποφασιστικότητα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων να αγωνιστεί και να στηρίξει κάθε προσπάθεια και δράση που προάγει και ενώνει τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. 

-Ζητά την έκδοση κανονιστικής διάταξης από τον Πρωθυπουργό για την υποχρεωτική ύπαρξη ενός υποκαταστήματος τραπέζης για όλο τον Δήμο, στα πλαίσια υπαγωγής του σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ύστερα από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. : -Ζητά την παύση πάσης φύσεως δημοτικών χρηματικών συναλλαγών μέσω της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και των ΝΠΔΔ αυτού, εξαιτίας της μονομερούς παραβίασης των όρων σύμβασης από την Τράπεζα, σε περίπτωση κλεισίματος. Η εν λόγω σύμβαση προβλέπει ρητά την δέσμευση της Τράπεζας για διατήρηση του καταστήματος στις χρηματικές οικονομικές συναλλαγές και διαθεσίμων του Δήμου σε αυτή.

Η παρούσα θα κοινοποιηθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος, στον Υπουργό Οικονομικών, στον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, στους Βουλευτές Ν. Ευβοίας, στον κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, στην ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ.

.