MY KTEO

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ι.Μ. Χαλκίδος: Εκοιμήθη εν κυρίω ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ευριπίδης- συνταξιούχος εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Τρύφωνος νέας Λαμψάκου


Με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Ιερέως Κωνσταντίνου Ευριπίδη, διατελέσαντος Εφημερίου των Ενοριών Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος (1970-1972) και Αγίου Τρύφωνος Νέας Λαμψάκου (1972-2010), κοιμηθέντος την 23η Ιουνίου 2022.

Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος, γεννήθηκε το έτος 1940 στην Τρυπητή  Μήλου στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε από τους γονείς του Μιχαήλ και Αναστασία στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.

Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Τήνου και στη Σχολή Ιερατικών Σπουδών.

Ενυμφεύθη με την εκλεκτή σύζυγό του Ευθυμία, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν τέσσερα τέκνα.

Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη) Διάκονος την 21η Φεβρουαρίου 1970 και Πρεσβύτερος στις 22 Φεβρουαρίου 1970 στον Ι. Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αναγνωρίζοντας την πολυετή και εύορκο προσφορά του, του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου την 1 Φεβρουαρίου 2003.

Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Ευθυμία και στα τέκνα του Μιχαήλ, Ρωξάνη, Αναστασία και Ανάργυρο και στις οικογένειές τους.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, θα τελεσθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η νεκρώσιμος Ακολουθία της Κηδείας στην Ενορία που διακόνησε και μέχρι την κοίμησή του διέμενε.