MY KTEO

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Δημιουργία νέας Επιτροπής Κατοίκων της καμένης Βόρειας Εύβοιας


Η Επιτροπή Κατοίκων της καμένης Βόρειας Εύβοιας, για την αναγέννηση της καθημαγμένης περιοχής μας, είναι γεγονός! Μετά από παρέλευση χρόνου δέκα μηνών από τη καταστροφική πυρκαγιά, θέτουμε τέλος στην αναμονή ,στη μοιρολατρία ,στην αδιαφορία και βγαίνουμε δυνατά στο προσκήνιο διεκδικώντας τα αυτονόητα :

 

Ζητάμε να έχουμε λόγο για αυτά πού συμβαίνουν στον τόπο μας . Ζητάμε ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση των σχεδιασμών, όπου οι υπεύθυνοι της καταστροφής αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Επιδιώκουμε παρέμβαση της κοινωνίας προς τη πολιτεία, κοινοποιώντας στους σχεδιασμούς της επιτροπής κ. Μπένου, η οποία δεν έχει καμία θεσμοθετημένη νομική υπόσταση .Το έργο του κ. Μπένου τελειώνει κατά δήλωσή του το φθινόπωρο.Εμείς θα μείνουμε με τα προβλήματά μας, περιμένοντας να ωριμάσουν οι μελέτες και να βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης μέσα από τις Ο.Χ.Ε.

 

ΟΧΙΑ που θα μας φάει.!!

 

Στο μεταξύ, όλο αυτό το διάσημα γίνεται πάρτι εκατομμυρίων ευρώ μετεχνικά γραφεία και τη Μ.Κ.Ο του Διαζώματος κ. Μπένου.Αλλά και για τα ψίχουλα που φθάνουν στο τόπο μας ,δεν έχουμε καμία ενημέρωση που πάνε και πως ιεραρχούνται. Ο Δήμος διοικείται μεδιαδικασίες FASTTRACK και δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί σε Λαϊκή Συνέλευση!!

 

Αγαπητοί φίλοι.

 

Στις 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022στο κινηματοθέατρο ΕΛΥΜΝΙΟΝ έγινε το πρώτο βήμα. Ομάδα πρωτοβουλίας συμπολιτών μας, που ανησυχούν για το μέλλον του τόπου, πήρε τη πρωτοβουλία δημιουργίας ενός συλλόγου. Διαμόρφωσε ένα πρωτόλειο καταστατικού και έθεσε το πλαίσιο παρέμβασης στα τεκταινόμενα της περιοχής μας ,διαφωνώντας με τους ¨θεόσταλτους ¨ να μας ανασυγκροτήσουν¨.

 

Εμείς πιστεύουμε πως οι ι ευθύνες της καταστροφής πρέπει να αναληφθούν από τη πολιτεία. Κανένα πρόσωπο και καμία Μ.Κ.Ο δεν μπορεί να τις υποκαταστήσει. Είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας.

 

Πέρασε ένας χρόνος από τη καταστροφική πυρκαγιά.Οι υπεύθυνοι παραμένουν ατιμώρητοι . Η περιοχή μας βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία ,αδειάζει από τους κατοίκους και οι νέοι μας μεταναστεύουν. Χάθηκαν περιουσίες , σπίτια καταστράφηκαν, ζωικό κεφάλαιο και γεωργικές υποδομές επίσης. Οι επαγγελματίες ασφυκτιούν κάτω από τα χρέη. Χωρίς υπερβολή κοινωνία μας νοσεί. Αισθανόμαστε όλοι μας άρρωστοι!

 

Οι μικρές χειρονομίες της πολιτείας μοιάζουν με ασπιρίνες που δίνονται για ίαση του καρκίνου. Η αλληλεγγύη που έφτασε απ’ όλη τη χώρα και το εξωτερικό μετρίασε το πόνο μας, αλλά δεν αρκούσε να αναστρέψει την τραγική κατάσταση που περιήλθε η περιοχή μας. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους γνωστούς και άγνωστους που έστερξαν στο πόνο μας, όχι όμως και σε αυτούς που διαχειρίστηκαν τη βοήθεια.

 

Τα σχέδια και τα οράματα του επικεφαλής της ανασυγκρότησης είναι όνειρα και ανατρέπονται από την σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας μας.

 

Έργα εξαγγέλθηκαν πολλών εκατομμυρίων ευρώ ,αλλά έργα δεν βλέπουμε. Τα αντιπλημμυρικά έργα καθυστερούν. Οι καταστροφές στα έργα προστασίας λόγω της πρόσφατης νεροποντής, μαρτυρούν τη προχειρότητα των έργων.

 

Αγαπητοί φίλοι . Το έργο ανασυγκρότησης της περιοχής δεν χωράει ,δεν εξαντλείται μέσα στα στενά όρια που περιγράφονται από την επιτροπή κ.Μπένου.

 

Πρωτίστως είναι θέμα μιας κοινωνίας που αποσυντονίστηκε από τα διαδοχικά χτυπήματα της δεκαετούς οικονομικής κρίσης-του κορωνοϊού και πρόσφατα της περσινής πυρκαγιάς , αλλά είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει το δίκιο της.

 

Το πώς θα είναι ο τόπος μας αύριο, πως θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια αφορά ΟΛΟΥΣ.

 

Με εργαλείο το σύλλογο, επιδιώκουμε παρεμβάσεις προς την πολιτεία και κάθε υπεύθυνο που εμπλέκεται στους σχεδιασμούς και στις εκτελέσεις έργων. Διεκδικούμε με προτάσεις μας, να υιοθετηθούν απόψεις και ιδέες προερχόμενες απ ευθείας από τη βάση .

 

Διεκδικούμε τα αυτονόητα μιας παραμελημένης, αλλά πανέμορφης περιοχής που για πολλά χρόνια ήταν ο φτωχός συγγενής του κράτους.

 

Τώρα που τα χάσαμε σχεδόν όλα, απαιτούμε η πολιτεία να σκύψει πάνω στην χαίουσα πληγή της Β.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ.

 

Απαιτούμε να μας δοθούν αυτά που μαςστέρησαν τόσα χρόνια.:

 

Απαιτούμε σύγχρονο οδικό δίκτυο. Έργα υποδομών. Συγκοινωνίες θαλάσσιας σύνδεσης με νησιά και στερεά Ελλάδα. Κίνητρα για προσέλευση Επενδύσεων σε νέες καινοτόμες και έξυπνες παραγωγές. Ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων ώστε να συγκρατήσουν τους νέους στο τόπο μας. Απαιτούμε Αποζημιώσεις .

 

Κίνητρα σε νέους αγρότες και κτηνοτρόφους, ώστε με τη βοήθεια της επιστήμης να προσανατολιστούν σε νέα προϊόντα ανταγωνιστικά.

 

Διεκδικούμε Βελτίωση υποδομών και δημιουργία νέων σε μαρίνες και λιμάνια, ώστε να δοθεί νέα ώθηση στον τουρισμό μας.

 

Επιβάλλεται μια αυστηρή καταγραφή των καταστροφών που έγιναν. Ομάδες εργασίας θα ιεραρχήσουν και θα συντονίσουν ενέργειες για την καλύτερη προώθησητων αιτημάτων. Για να πετύχει τους στόχους του ο Σύλλογος χρειάζεται μαζικότητα του,αγκάλιασμα και στήριξη.

 

Τέλος εμείς οι της πρωτοβουλίας της κίνησης, σας λέμε πως συγκροτήσαμε τη ΜΙΚΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ αντιμετώπισης της τεράστιας καταστροφής. Το μέγεθος της καταστροφής δεν μας επιτρέπει στενές παρωπίδες και στερεότυπα διαχωρισμού του πρόσφατου παρελθόντος.! Ελάτε να κάνουμε την ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΗΣ μεγάλη ομάδα πίεσης και διεκδίκησης από τη κεντρική εξουσία ,όποια και αν είναι κάθε φορά η έκφρασή της . Η ανασυγκρότηση δεν είναι υπόθεση μιας τετραετίας. Θα διαρκέσει πολλά χρόνια .

ΣΑΣ ΠΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!!

Για τη προσωρινή διοικούσα επιτροπή:

 

ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ - ΚΑΤΣΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ -ΜΑΡΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΤΟΥΣΑΣ ΑΡΗΣ -ΨΑΡΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ -ΨΑΡΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ