MY KTEO

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Συμμετοχή του συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας στην εσπερίδα με θέμα: ''bullying -Παιδική Βία''


 Συμμετοχή του συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας στην εσπερίδα που διοργάνωσε ο Πανευβοϊκός Σύλλογος "Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ",  με θέμα: ''bullying -Παιδική Βία'' , στη Λίμνη Β. Εύβοιας στην αίθουσα "Μελά" .

Η βία του σχολείου είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να κατανοηθεί πληρέστερα ως στοιχείο του ευρύτερου κοινωνικού ελέγχου της εκπαίδευσης, σε μια κοινωνία με άνιση κατανομή πλούτου, προνομίων και εξουσίας επεσήμαναν η Βέτα Κορωναίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπρος Γιανούζος στην τοποθέτηση της. Συγκεκριμένα είπαν



«Επιπλέον, είναι ευρέως αποδεκτό ότι το σχολείο σήμερα κυριαρχείται από μια τεχνοκρατική ιδεολογία, που σε μεγάλο βαθμό απηχεί τις αξίες, τις επιδιώξεις και τα προστάγματα μιας παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Σε ένα τέτοιο, έντονα ανταγωνιστικό κλίμα, οι εκπαιδευτικοί θεσμοί συνήθως προάγουν την βαθμοθηρία, τον ανταγωνισμό, τη στείρα απομνημόνευση, την τυποποιημένη γνώση και οδηγούν στη κατηγοριοποίηση των μαθητών μέσω της εξεταστικής διαδικασίας.

Είναι βέβαιο ότι τα παιδιά αποτελούν τους πιο ευαίσθητους δέκτες των επιρροών από το οικογενειακό, σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Ειδικά ενόψει της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει την ελληνική κοινωνία, αποτελεί ανάγκη η επένδυση στην παιδεία και τα σχολεία , η επένδυση στο ποιοτικό δημόσιο σχολείο»