MY KTEO

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Αποκλειστικό: Σκύρος-Μητέρα καταγγέλλει εκπαιδευτικό ότι ασκεί bullying στο παιδί της


Καταγγελία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Εύβοιας έκανε μία μητέρα παιδιού που φοιτά στο Δημοτικό Σχολείο Σκύρου, την οποία και κοινοποίησε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Σκύρου, στο Δήμο, στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και στο σχολείο. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η μητέρα μαθητή, εκπαιδευτικός του σχολείου ασκεί bullying στο παιδί, τόσο μέσα στην τάξη, όσο και στο προαύλιο. Η μητέρα στην καταγγελία της στην Πρωτοβάθμια αναφέρει αναλυτικά τα γεγονότα που έχουν συμβεί και ανάμεσα σε αυτά αναφέρεται και σε χαστούκι της εκπαιδευτικού στο παιδί επειδή είχε λάθος σε άσκηση…

Αποτέλεσμα αυτών ήταν το παιδί να αρνείται να πάει στο σχολείο και η μητέρα ενημέρωσε το διευθυντή του σχολείου. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας, ο διευθυντής ενημέρωσε τη δασκάλα και αυτή θεώρησε …σωστό να μιλήσει σε όλη την τάξη και κλαίγοντας είπε πως το παιδί είναι ψεύτης «και όταν έρθει δεν θα του δώσουμε καμία σημασία»!

Όταν το παιδί πήγε στο σχολείο συμμαθητές του το κορόιδευαν και τον έλεγαν ψεύτη.

Ο μαθητής σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση έγραψε πάνω στο βιβλίο της Ιστορίας μία φράση που ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε τη μητέρα να προχωρήσει σε καταγγελία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Εύβοιας. Ζητούσε από τη μητέρα του και τον πατέρα του να τον σώσουν… Η μητέρα το είδε όταν πήρε το βιβλίο για να διαβάσει μαζί με το παιδί της και βέβαια αποφάσισε να γνωστοποιήσει το γεγονός, να απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές και να μην στείλει το παιδί της στο σχολείο μέχρι να διευθετηθεί το θέμα.

Η μητέρα ζητάει από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Εύβοιας να διερευνήσει το θέμα και να προβεί σε κάθε νόμιμη πράξη.