Evia Top: Δίκη Depp - Heard: Η ετυμηγορία των ενόρκων ανακοινώθηκε - Περίτρανη δικαίωση για τον Johnny

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Δίκη Depp - Heard: Η ετυμηγορία των ενόρκων ανακοινώθηκε - Περίτρανη δικαίωση για τον Johnny


Μετά από έξι εβδομάδες συνεχών στοιχείων και κατηγοριών και δύσκολες διαβουλεύσεις, βγήκε η μεγάλη απόφαση.

Όλοι περίμεναν με αγωνία την απόφαση των ενόρκων σχετικά με τη δίκη του Johnny Depp εναντίον της Amber Heard. Την Παρασκευή, οι ένορκοι δεν κατάφεραν να έρθουν σε ομοφωνία, οπότε η ετυμηγορία μετατέθηκε για την επόμενη εργάσιμη ημέρα, προσπερνώντας την αργία της Ημέρας Μνήμης τη Δευτέρα 30 Μαΐου. Καθώς ούτε η χτεσινή ημέρα ήταν αρκετή για να πάρουν μία κοινή απόφαση, η ετυμηγορία ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου.

Τελικά, αυτός που κέρδισε τους ενόρκους είναι ο Johnny Depp. Σύμφωνα με αυτούς, ο ηθοποιός απέδειξε ότι η πρώην σύζυγός του τον δυσφήμησε στο κείμενο που έγραψε το 2018 στη Washington Post ισχυριζόμενη πως δύο χρόνια πριν το γράψει ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Η Heard, μάλιστα, πρέπει να του πληρώσει 15 εκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά στη μήνυση που του έκανε η ηθοποιός σε απάντηση (σ.σ. ότι εκείνος τη δυσφήμησε λέγοντας πως εκείνη λέει ψέματα για το ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας), οι ένορκοι δεν τη δικαίωσαν, καθώς δε θεώρησαν ότι μπόρεσε να καλύψει όλες τις προϋποθέσεις που χρειαζόταν.

Ο Depp δεν παρευρέθηκε με φυσική παρουσία στο δικαστήριο στο Fairfax της Virginia και παρακολούθησε την ετυμηγορία από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες για να παίξει και να τραγουδήσει στο Royal Albert Hall με τον Άγγλο κιθαρίστα Jeff Beck

Η πλευρά του Johnny Depp
Αυτές τις έξι εβδομάδες που διήρκησε συνολικά η δίκη Depp – Heard, πολλά είδαμε και ακούσαμε. Οι δύο νομικές ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πείσουν ότι οι πελάτες τους λένε την αλήθεια και ότι αξίζει να δικαιωθούν.

Σκοπός του Depp ήταν να αποδείξει ότι το κείμενο της Heard στη Washington Post το 2018 στο οποίο ανέφερε ότι έγινε θύμα ενδοοικογενειακής βίας δύο χρόνια πριν -το 2016 που ήταν και ο χωρισμός του ζευγαριού- τού κόστισε στην καριέρα του. Ζητούσε, λοιπόν, 50 εκατομμύρια δολάρια για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ ο απώτερος σκοπός ήταν να «καθαρίσει» το όνομά του και να φύγει από πάνω του το «wife beater».

Ο Johnny Depp έβαλε να παίξουν ηχητικά ντοκουμέντα, στα οποία ακούστηκε καθαρά ότι η Amber Heard παραδέχεται πως τον έχει χτυπήσει. Από αυτά ξεχώρισε αυτό που τον προκαλεί να πει ότι ο ίδιος, ένας άντρας, είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, γιατί κατά την πεποίθησή της κανείς δε θα τον πιστέψει.

Η ψυχολόγος Shannon Curry που έφερε ο ηθοποιός να καταθέσει είπε πως διέγνωσε τη Heard με δύο ψυχικές διαταραχές, «οριακή διαταραχή προσωπικότητας και ιστριονική ή δραματική διαταραχή προσωπικότητας».

Στην κατάθεσή της, η Curry μίλησε για κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι που έχουν οριακή διαταραχή προσωπικότητας, κάνοντας αναφορές σε «μεγάλο εσωτερικό θυμό και εχθρικότητα», σε «κυμαινόμενες διαθέσεις» αλλά και σε μία τάση «αυταρέσκειας».

«Μπορούν να αντιδράσουν βίαια, μπορούν να αντιδράσουν σωματικά. Κάποιες φορές, μπορούν να είναι κακοποιητικοί στους συντρόφους τους», είπε.

Ένας από τους σωματοφύλακες του ηθοποιού, ο Malcolm Connolly, κατέθεσε πως ουδέποτε είδε τον Depp να ασκεί βία στη Heard, αλλά το αντίστροφο, ενώ συχνά υπήρχαν γρατζουνιές, μελανιές κάτω από τα μάτια και σημάδια στον λαιμό στον σταρ των Πειρατών της Καραϊβικής.

Johnny Depp's Two Bodyguards Testify in Court (Johnny Depp v Amber Heard)
Στη δίκη ακούστηκε, μάλιστα, ότι πολλοί δικοί του άνθρωποι είχαν ανησυχήσει όταν άκουσαν ότι θα παντρευόταν την ηθοποιό, η οποία ακούσαμε στη συνέχεια ότι του έκανε φασαρία ακόμα κι όταν πήγαινε να δει την κόρη του με τη Vanessa Paradis.

Η δικηγόρος του, Camille Vasquez, που έγινε η νέα αγαπημένη των social media μετά την εξέταση που έκανε στη Heard, απέδειξε ότι η ηθοποιός δεν έδωσε ποτέ τα χρήματα που πήρε από την προηγούμενη δίκη σε φιλανθρωπίες όπως είχε πει, επομένως πράγματι ήθελε να βγάλει κέρδος αντίθετα στα όσα ισχυρίζεται.

Μέχρι και η πρώην του Depp στα 90s, Kate Moss, πήρε το μέρος του και κατέρριψε τη φήμη που ισχυρίστηκε ότι είχε ακούσει η Heard πως ο ηθοποιός έσπρωξε το μοντέλο από τη σκάλα, λέγοντας ότι αντιθέτως, έτρεξε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Η πλευρά της Heard
Σκοπός της Heard ήταν να αποδείξει ότι οι δημόσιοι ισχυρισμοί του Depp και της ομάδας του ότι η σταρ λέει ψέματα πως είναι θύμα, έκαναν στην ίδια ζημιά, ζητώντας 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η ψυχολόγος της Heard, Dawn Hughes, κατέθεσε πως η ηθοποιός τής είχε αναφέρει πολλά περιστατικά κακοποίησης από τον πρώην σύζυγό της, σωματικά, σεξουαλικά, ψυχολογικά.

«Υπήρχαν πολλές βίαιες σωματικές συμπεριφορές. Η κυρία Heard μού είπε ότι ο κύριος Depp την έσπρωξε, τη χαστούκισε με το μπροστινό μέρος του χεριού του, με το πίσω μέρος του χεριού, την έπνιγε, την πέταξε στον τοίχο και έπεσε κάτω, την κλώτσησε στο πίσω μέρος. Ανέφερε (η Heard) κυρίως μελάνιασμα, πόνο, κάποια κοψίματα», είπε.

Η αδερφή της Heard, Whitney Henriquez, κατέθεσε πως ο Depp σταδιακά απομόνωσε την αδερφή της από όλους γύρω της για να την ελέγχει κι ότι ο γιατρός του την έβαλε σε μία φαρμακευτική αγωγή χωρίς να καταλαβαίνει το γιατί.

«Με κατηγόρησε ότι έκανα κάτι απίστευτο που ποτέ δεν έκανα και ξαφνικά ούτε κι εγώ επιτρεπόμουν στον χώρο. Σταδιακά, (η Amber) είχε έναν πολύ μικρό κύκλο να τη στηρίξει. Ήταν δύσκολο να το βλέπεις», κατέθεσε.

Η πιο σοκαριστική κατηγορία της Heard απέναντι στον Depp ήταν σίγουρα αυτή στην οποία τον κατηγόρησε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά με ένα μπουκάλι. Την ώρα αυτής της διήγησης, η Heard είχε ξεσπάσει σε κλάματα.

«Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι να έχω γύρει στο μπαρ με το στήθος μου προς τα πάνω. Η πλάτη μου ήταν πάνω στα ντουλάπια. Νόμιζα ότι μου έριχνε μπουνιές. Ένιωθα αυτήν την πίεση στο ηβικό μου κόκκαλο και νόμιζα ότι μου έριχνε μπουνιές. Μπορούσα να νιώσω το χέρι του να κουνιέται. Δεν ένιωθα πόνο. Ένιωθα μία πίεση», είπε.queen.gr