MY KTEO

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Υπογραφή ιστορικής συμφωνίας μεταξύ της ΚΕΕΕ και της GEA για τα συγγενικά δικαιώματα μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών – Παρών ήταν και ο Γιάννης Γεροντίτης


Μια σημαντική συμφωνία υπεγράφη πριν λίγες ημέρες μεταξύ της ΚΕΕΕ και της GEA για τα συγγενικά δικαιώματα μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών. Η συμφωνία αυτή, που υπεγράφη από τους πρόεδρο της ΚΕΕΕ Ιωάννης Μασούτης, και πρόεδρο της GEA Μανώλης Φάμελλος, και συνυπογράφη από τον συντονιστή της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ Στέλιος Μωραΐτης και την αντιπρόεδρος της GEA Μαργαρίτα Μάτσα, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, προέκυψε μετά από πολυετείς και επίπονες διαπραγματεύσεις. 

Μάλιστα παρών μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης, υποστηρικτής της όλης προσπάθειας που βοηθάει τα καταστήματα καφέ-εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης να γυρίσουν σελίδα και να δουν τις οφειλές τους μέχρι το 2021, να μειώνονται σημαντικά.

«Καταδεικνύοντας απόλυτη κοινωνική ευθύνη απέναντι στις επιχειρήσεις μας, τους δικαιούχους μας, το Κράτος και την κοινωνία, μετά από μία δεκαετή μνημονιακή δύσκολη περίοδο, δύο χρόνια πανδημίας και την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, συναποφασίσαμε, σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης να γυρίσουμε σελίδα στα προβλήματα και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Συνεργαζόμενοι, ενωμένοι και αλληλέγγυοι, θα αδειάσουμε τις αίθουσες των δικαστηρίων, θα απαλλαγούμε από το οικονομικό κόστος, την ανούσια αντιπαράθεση και τα τεράστια προβλήματα» δήλωσε ο Γιάννης Γεροντίτης, απόλυτα ταυτιζόμενος με την θέση της ΚΕΕΕ.