MY KTEO

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Συνεχίζεται η κακοκαιρία "GENESIS" στην Εύβοια και σήμερα Κυριακή


Αρχικά θα υπάρχουν από τα μεσάνυχτα - προμεσημβρινές ώρες σε όλες τις περιοχές ανά διαστήματα ψιχάλες ή μπόρες ίσως να συνοδεύονται από τοπικές καταιγίδες τα φαινόμενα ίσως να είναι τοπικά έντονα.

Καθώς το σύστημα θα έχει μπει Μαύρη θάλασσα θα στέλνει μικροδιαταραχες που θα μπαίνουν στο Αιγαίο και θα τις στέλνει στα ανατολικά προσήνεμα και στην περιοχή μας.

Έτσι τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουμε περάσματα από ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής Εύβοιας και σε όλη την ανατολική πλευρά περίπου από το ύψος της Αγίας Άννας μέχρι περίπου και την Κύμη πιθανώς να επηρεαστεί η Σκύρος και τα ανατολικά παράλια της νότιας Εύβοιας.

Δεν βάλαμε όλη την βόρεια Εύβοια γιατί η πλειοψηφία των στοιχείων θέλουν να εκδηλώνονται αυτά τα ισχυρά φαινόμενα περίπου από το ύψος της Αγίας Άννας και νότια όμως υπάρχουν και κάποια στοιχεία που δείχνουν να πιάνουν τα φαινόμενα όλη την ανατολική πλευρά της βόρειας Εύβοιας και λίγο και προς τα ενδότερα της βόρειας Εύβοιας. Κρατάμε μια μικρή επιφύλαξη μήπως βγει η δεύτερη εξέλιξη δηλαδή να εκδηλωθούν σε πιο πολλές περιοχές αυτά τα φαινόμενα στην βόρεια Εύβοια καθώς αυτή η διαταραχή θα κινηθεί πρώτα προς την Σποράδες και προς το νότιο Πήλιο και μετά θα πει προς την κεντρική Εύβοια οπότε να έχετε λίγο το νου σας για καλό και για κακό εντάξει βέβαια θα ενημερώνουμε και εμείς διαρκώς.

Από το μεσημέρι και μετά δεν φαίνεται να βγάζει πουθενά φαινόμενα.

Όμως από το βράδυ θα βγάλει πάλι κάποια ασθενή και τοπικά φαινόμενα στην κεντρική Εύβοια και βόρεια Εύβοια ( με έμφαση τα ανατολικά και ορεινά) ενώ στα ανατολικά και κυρίως ορεινά της κεντρικής Εύβοιας θα έχουν τοπικά και έντονο χαρακτήρα και θα συνοδεύονται και από καταιγίδες.

Πιθανότητα για τοπικές χιονοπτώσεις.

Θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και ανοίγματα στον καιρό.

Θερμοκρασία χωρίς μεταβολή

Άνεμοι Β-ΒΔ 3-5b με ριπές 6-7b τοπικά 8b.