MY KTEO

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή και το Σάββατο για την κακοκαιρία "GENESIS" στην Εύβοια


Τονίζουμε προσοχή στην βόρεια Εύβοια και στα ανατολικά και ορεινά της κεντρικής Εύβοιας για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και προσοχή καθώς και για τις τοπικές ισχυρές χαλαζοπτώσεις αλλά και στους ισχυρούς ανέμους την ώρα τον φαινομένων. Όμως στο κόκκινο είναι η βόρεια Εύβοια παρά τα ανατολικά και ορεινά της κεντρικής Εύβοιας.

Παρασκευή 10/6/2022: Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν περίπου τις πρωινές - προμεσημβρινές στην κεντροβορια Εύβοια και πιθανώς στην Σκύρο . Τα φαινόμενα θα είναι έως μέτριας έντασης και θα είναι μπόρες ίσως βγάλει τοπικά και  καταιγίδα.

Το μεσημέρι - απόγευμα φαίνεται να υπάρξει μια ένταση των φαινομένων τα οποία θα είναι τοπικά αρκετά έως πολύ ισχυρά στην κεντροβορια Εύβοια ( με έμφαση την βόρεια Εύβοια προσοχή) που θα συνοδεύονται από τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις με τοπικά ισχυρές καταιγίδες αλλά και την ώρα των φαινομένων θα υπάρχουν ισχυροί άνεμοι τα φαινόμενα δεν φαίνεται να έχουν πολύ διάρκεια αλλά θα είναι έντονα ( δηλαδή θα είναι μπουρίνια). Τοπικά φαινόμενα στην Σκύρο ενώ στην νότια Εύβοια υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να υπάρξουν κάποια φαινόμενα.

Το βράδυ φαίνεται να υπάρξει πάλι μια αρκετά ισχυρή υποτροπή του καιρού που θα επηρεάζει κυρίως  περιοχές της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας με έμφαση τα ανατολικά και ορεινά αυτών πιθανώς να επηρεαστεί και η Σκύρος από αυτά τα ισχυρά φαινόμενα. Θα υπάρχουν και διαστήματα με ανοίγματα στον καιρό.

Θερμοκρασία χωρίς μεταβολή

Άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις μέχρι το μεσημέρι στα 2-3b με ριπές στα 4-5b τοπικά 6b. Το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα θα γυρίσουν οι άνεμοι σε νοτιάδες στα 6-7b με ριπές 8-9b το βράδυ θα γυρίσουν σε ελαφρώς βόρειοι - βορειοδυτικοί ενώ θα εξασθενήσουν.

Σάββατο 11/6/2022: Καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας σε διάφορες περιοχές θα εκδηλώνονται ψιχάλες ή μπόρες έως μέτριας έντασης ίσως βγάλει καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά και ανατολικά της κεντρικής Εύβοιας αργά το βράδυ θα υπάρξει νέα ισχυρή υποτροπή του καιρού που θα επηρεάσει τα ανατολικά και ορεινά της κεντρικής Εύβοιας.  Θα υπάρξουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια και ανοίγματα στον καιρό. ️

Θερμοκρασία σε πτώση. ️

Άνεμοι βόρειοι - βορειοδυτικοί στα 2-4b με ριπές 5-6b

Επίσης μεγάλη είναι η πιθανότητα υδροστροβίλων όπως μεγάλη θα είναι και η συχνότητα των κεραυνών.