MY KTEO

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Η εξέλιξη του masterplan λιμένα Χαλκίδας και η μεταφορά του εμπορευματικού λιμένα Χαλκίδας στα θέματα συζήτησης

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός πραγματοποίησε συναντήσεις με τις διοικήσεις του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας, του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας, του Λιμενικού Ταμείου

Φωκίδας και του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου.

 

Σκοπός των συναντήσεων, που έγιναν παρουσία και των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών, ήταν η προετοιμασία και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για την επιτάχυνση των αδειοδοτικών και άλλων διαδικασιών εγκατάστασης υδατοδρομίων.

 

Διαπιστώθηκε πως το σχέδιο ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων στη Στερεά Ελλάδα προχωράει με διαφορετικά ανά περιοχή στάδια ωριμότητας, αλλά με ορίζοντα το σύνολο των περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Εξετάστηκε επίσης η πορεία υλοποίησης σειράς έργων με την χρηματοδότηση ή και την τεχνική υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο προγραμματισμός νέων αναπτυξιακών παρεμβάσεων.

 

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας Σπύρο Γεροντίτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Μπάμπη Μανιάτη, συζητήθηκαν κορυφαία ζητήματα για την ανάπτυξη της Π.Ε. Εύβοιας και η συμβολή της Περιφέρειας σε αυτά, όπως η εξέλιξη του masterplan λιμένα Χαλκίδας, η μεταφορά του εμπορευματικού λιμένα Χαλκίδας, αλλά και πλήθος κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, όπως αλιευτικά καταφύγια κλπ