MY KTEO

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

O Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε Επιμνημόσυνης Δέησης στη μνήμη των προσφύγων της Αρτάκης Κυζίκου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης


Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος προεξήρχε Επιμνημόσυνης Δέησης στη μνήμη των προσφύγων της Αρτάκης Κυζίκου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης. 

Η Δ/ντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και Διδασκουσών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και τα παιδιά του Σχολείου Τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά και Του πρόσφεραν παραδοσιακούς κουραμπιέδες της Αρτάκης και πρόσφορα, τα οποία παρασκεύασαν μαθητές και μαθήτριες.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Ο Μητροπολίτης συζήτησε με εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά και ξεναγήθηκε στον χώρο του Σχολείου.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης ιδρύθηκε το 1924 για να φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα της Αρτάκης Κυζίκου και από το 1932 στεγάζεται στο σημερινό διδακτήριο, κατ’ εξοχήν τόπο προσφυγικής μνήμης για τη Νέα Αρτάκη. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Μικρασιατικής Μουσικής της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής “Γέφυρες” θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου, με τη μουσικοθεατρική εκδήλωση «Ανάθεμα τον αίτιο…», τις δεκαπενθήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή που διοργανώνουν η Μητρόπολη Χαλκίδος και ο Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Νέας Αρτάκης.