MY KTEO

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Διασυνοριακή Συνάντηση / Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του έργου Skills4Sports


Πρώτη Διασυνοριακή Συνάντηση/Εργαστήριο Ανάπτυξης Ικανοτήτων, 6-10 Ιουνίου

Μέσα στο πλαίσιο του έργου Skills4Sports, όπου η Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ συμμετέχει ως

συντονιστής, πραγματοποιείται στη Χαλκίδα, μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου, η συνάντηση των οκτώ εταίρων του έργου οι οποίοι προέρχονται από έξι Μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Μάλτα, Λίβανο, Ισπανία, Ιταλία και Παλαιστίνη). Η συνάντηση αυτή οργανώνεται από την TREK Development A.E.

Το Skills4Sports χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στόχος του είναι η αύξηση της απασχολησιμότητας νέων σε ηλικία ατόμων (18-29 ετών), τα οποία δεν εργάζονται και δεν παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Το έργο αυτό εστιάζει στον χώρο του αθλητισμού, όπου, ενώ υπάρχουν αυξανόμενες ανάγκες για νέους εργαζόμενους, παρατηρείται έλλειψη ατόμων που να έχουν τα κατάλληλα προσόντα για την απορρόφησή τους από τον κλάδο του αθλητισμού. Σκοπός του Skills4Sports είναι το γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ της έλλειψης αυτής και των αναγκών της αγοράς εργασίας του κλάδου. Σε αυτό το πλαίσιο, θα  οργανωθούν στοχευμένα Προγραμμάτων Κατάρτισης, στα οποία 1200 νέοι θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές τους για μια καριέρα στον κλάδο του αθλητισμού. Τα εννιά Προγράμματα Σπουδών για Επαγγελματίες στον Τομέα του Αθλητισμού, θα ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου του 2022 ενώ υπολογίζεται ότι τo έργο θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας.

Στη συνάντηση της Χαλκίδας, θα πραγματοποιηθούν μεταξύ των εταίρων συνεδρίες για καθένα από τα εννιά Προγράμματα Σπουδών που έχουν θέμα τη Διαχείριση Εκδηλώσεων, το Ψηφιακό Μάρκετινγκ, την Επικοινωνία, την Κοινωνιολογία του Αθλητισμού, την Ανάπτυξη Αθλητών, την Προπονητική,  τις Νέες Τεχνολογίες, τα e-αθλήματα, καθώς και μια αναλυτική εισαγωγή στην αθλητική βιομηχανία. Σε κάθε μια από τις συνεδρίες αυτές ο κάθε εταίρος θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα Σπουδών που ανέπτυξε, εξηγώντας τις εκπαιδευτικές τεχνικές και τους μαθησιακούς στόχους και θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις και να απαντήσει στις ερωτήσεις των υπόλοιπων εταίρων.

 

Συνέντευξη Τύπου, 8 Ιουνίου

Η κεντρική ομιλήτρια κυρία Teodora Pletosu, ειδική εμπειρογνώμων της UEFA για θέμαtα ΕΕ και Δημόσιων Έργων, θα παρουσιάσει τις προκλήσεις που απασχολούν την αθλητική βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο και τους τρόπους με τους οποίους το Skills4Sports μπορεί να αναπτύξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπισή τους.  

Ο δεύτερος ομιλητής, κύριος Έκτωρ Τσατσούλης, Ανώτερος Διαχειριστής Έργων της TREK Development A.E., Εταίρου και Τεχνικού Συντονιστή του Έργου, θα παρουσιάσει πώς το Skills4Sports επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της αναντιστοιχίας προσόντων και αναγκών της αγοράς εργασίας του αθλητικού κλάδου, μέσω της ανάπτυξης στοχευμένων Προγραμμάτων Κατάρτισης για επαγγελματίες της αθλητικής βιομηχανίας (τα οποία θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα ηλεκτρονικά) και με την εμπλοκή βασικών ενδιαφερόμενων φορέων στην  ‘Στρατηγική Συμμαχία του Skills4Sports’.

Τέλος, ο κος Εύαγγελος Κούκουζας, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Στερεάς Ελλάδας, θα μιλήσει για τα οφέλη του Έργου σε τοπικό επίπεδο και ειδικότερα για τις δυνατότητες που θα προσφέρει σε άτομα νέων ηλικιών τα οποία δεν εργάζονται και δεν παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης και που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν καριέρα στον χώρο του αθλητισμού.  

Η συνέντευξη τύπου θα λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Ιουνίου, μεταξύ 1μμ και 2μμ, στo ξενοδοχείο Lucy της Χαλκίδας και είναι ανοικτή σε όλους.