MY KTEO

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Παρουσίαση του λιμένα της Σκύρου και του προγράμματος "skyros project" στη Βουλή

Ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Σκύρου κ Κυριάκος Αντωνόπουλος και η καθηγήτρια Περιβάλλοντος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κα Κωνσταντίνα

Σκαναβή είχαν προσκληθεί από τον πρόεδρο της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής περιφερειών της Βουλής βουλευτή κύριο Μάνο Κόνσολα Manos Konsolas για να παρουσιάσουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, σε κοινή συνεδρίαση με την Ειδική μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του περιβάλλοντος της Βουλής και την πρόεδρο της βουλευτή κυρία Αυγερινοπούλου, το Λιμάνι της Σκύρου και το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που διενεργείται σ αυτό από το 2015 μέχρι σήμερα υπό τον τίτλο “Skyros Project”.




Η συνεδρίαση ήταν διάρκειας 2 ωρών και 18 λεπτών και είχε ως μοναδικό συζήτησης το θέμα : ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ - Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ SKYROS PROJECT.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν οι κ.κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Νικόλαος Σουλιώτης, Πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου, η κυρία Κωνσταντίνα Σκαναβή, καθηγήτρια, Επικεφαλής της Μονάδας Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας, Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας και πρώην Κοσμήτορας Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ο κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου. Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν μέσω τηλεδιάσκεψης Βουλευτές του νομού Ευβοίας.

Παρεμβάσεις τοποθετήσεις και ερωτήσεις έγιναν από τον πρώην Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κύριο Σωκράτη Φάμελλο, τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Ευάγγελο Αποστόλου ,τους βουλευτές κα Μανωλάκου, κα Καφαντάρη, κ Κώστα Μπούμπα & κο Μίλτο Χατζηγιαννάκη.

 

Ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε: Ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου θέλω ευχαριστήσω τον πρώην Υφυπουργό Τουρισμού και νυν πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και πανεπιστημιακό κο Κόνσολα, για πρωτοβουλία που ανέλαβε και την τιμητική πρόσκληση που μας απέστειλε για να παρουσιάσουμε το Λιμένα και το πρόγραμμα. Ευχαριστώ επίσης την πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος κα Αυγερινοπούλου για την δική της θετική συγκατάθεση και την θερμή διάθεση για την κοινή συνεδρίαση. Ευχαριστούμε όλους τους παριστάμενους Υπουργούς & βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους για τις τοποθετήσεις τους και την στήριξη.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πλέον εξειδικευμένο στο θέμα της Βιώσιμης Λιμενικής διαχείρισης, Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών επενδύσεων κο Ευάγγελο Κυριαζόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε με εξαιρετική θέρμη για το λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου αφού και ο ίδιος είναι υποστηρικτής της καινοτομίας της απλοποίησης και του μοντέλου της λιμενικής διαχείρισης που θέλει τα Λιμάνια να είναι ζωντανοί πυρήνες αλληλεπίδρασης με τον αστικό ιστό που ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές η απόδοσή τους σε συνδυασμό με ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές, επηρεάζει καθολικά τις τοπικές κοινωνίες, ενώ αποτελεί δείκτη προόδου και ανταποδοτικότητας.

Θεωρούμε πως η λιμενική διαχείριση και τα της θαλάσσης πράγματα έχουν περιθώρια βελτίωσης, οι πρωτοβουλίες του Γ.Γ Λιμένων είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ δικός μας ρόλος είναι να δείχνουμε με τις μικρές μας δυνάμεις πως με πράξεις, λογική και εφαρμογή των αυτονόητων μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Όμως χρειάζεται η πολύτιμη συνδρομή των πολιτών - χρηστών των λιμένων οι οποίοι θα πρέπει να απαιτούν και οχι να “υποχρεώνονται” για τη λήψη των αυτονόητων λιμενικών υπηρεσιών και παροχών.

 

Το link της συνεδρίασης : https://www.hellenicparliament.gr/.../Fotografiko.../...