MY KTEO

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Μαρίνος: Η οργή του λαού θα σας κυνηγάει για το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ (VIDEO)


Η κυβέρνηση της ΝΔ διαπράττει ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των χιλιάδων λαϊκών οικογενειών της περιοχής, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για το κατάπτυστο άρθρο της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών, το οποίο απολύει όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

«Η οργή του λαού θα σας κυνηγάει για πάντα», «το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει», ξεκαθάρισε ο Γ. Μαρίνος και επανέλαβε την απαίτηση του ΚΚΕ να αποσύρει ακόμα και τώρα η κυβέρνηση την επαίσχυντη τροπολογία.

«Χρησιμοποιήσατε κάθε είδους βρωμιές και σπάσατε τα μούτρα σας», είπε ο Γ. Μαρίνος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, η οποία, όπως τόνισε, επιχειρεί να προκαταβάλει την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι ενάντια στις ομαδικές απολύσεις.

«Καλείτε τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι για να τους το κόψετε, να απολυθούν και να ξεσπιτωθούν», σημείωσε ο Γ. Μαρίνος, και στη συνέχεια ο ειδικός διαχειριστής θα επιλέγει το κατάλληλο προσωπικό με συμβάσεις ενός και δύο μηνών. «Ντροπή», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ επεσήμανε ότι έχουν φτύσει αίμα, έχουν θρηνήσει νεκρούς από έλλειψη μέτρων και επαγγελματικές ασθένειες από την σκόπιμη υποβάθμιση που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει το τυράκι των προγραμμάτων απασχόλησης, δηλαδή ανακύκλωση της ανεργίας, για να πετάξει έξω το πιο έμπειρο δυναμικό, να παραδοθεί «καθαρή» η ΛΑΡΚΟ στα «τρωκτικά», στους αγοραστές, όπως σημείωσε.

Οι εργαζόμενοι, όμως, προς τιμήν τους απέρριψαν την τροπολογία και διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή, συνεχίζοντας τον ηρωικό αγώνα, έχοντας την αμέριστη στήριξη της εργατικής τάξης της χώρας. Και ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη, πρόσθεσε.

Ακόμα, ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε στα ψέματα που χρησιμοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις για την «υπερχρεωμένη» ΛΑΡΚΟ. Έχει αποδειχθεί, τόνισε, ότι η ΔΕΗ πουλούσε την ηλεκτρική Ενέργεια στη ΛΑΡΚΟ σε διπλάσια τιμή, ότι η ΛΑΡΚΟ δεν έχει πάρει ευρώ από τον προϋπολογισμό.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι ο ηρωικός αγώνας δείχνει τον δρόμο και πως οι εργαζόμενοι θα τιμωρήσουν πολύ σκληρά αυτή την αντεργατική πολιτική.