MY KTEO

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Voucher: Πότε θα λάβουν οι άνεργοι το νέο έκτακτο επίδομα έως 1.000 ευρώ


Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης μέσω voucher για 80.000 ανέργους ξεκινούν η ΔΥΠΑ και το Υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος αναβάθμισης των πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων.

Οι δικαιούχοι μόλις ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν επίδομα έως 1.000 ευρώ στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με το πώς έχει εξελιχθεί η διαδικασία για την υλοποίηση του προγράμματος, η κατάρτιση των ανέργων θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Πού και πώς θα κάνετε αίτηση
Ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn και οι συνεργαζόμενοι φορείς που έχουν ενταχθεί στο μητρώο φορέων κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα θα εξυπηρετήσει όλους τους ανέργους ώστε να πραγματοποιήσουν την κατάρτιση σε όλη την χώρα και να κάνουν και πάρουν και την Πιστοποίηση από συνεργαζόμενο Φορέα Πιστοποίησης που είναι και αυτός ενταγμένος στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn επιμορφώνει χιλιάδες ενήλικες κάθε χρόνο για να λάβουν τη μοριοδότηση για τον ΑΣΕΠ για προκηρύξεις και για διορισμούς εκπαιδευτικών καθώς παρέχει και σε χιλιάδες πολίτες Πιστοποιήσεις Αγγλικών και Υπολογιστών που αποτελούν είτε απαραίτητα τυπικά κριτήρια για τις προκηρύξεις είτε μοριοδοτούν.

Διάρκεια του προγράμματος
H διάρκεια παρακολούθησης είναι έως 200 ώρες και θα πραγματοποιηθεί και το μεγαλύτερο της κομμάτι θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι
  • Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
  • Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Σε τι αντικείμενα θα γίνει η κατάρτιση από το GoLearn
Η κατάρτιση θα γίνει σε αντικείμενα που αφορούν τις ψηφιακές και τις πράσινες δεξιότητες. Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να διαλέξουν αυτοί πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα καταλήγει σε Πιστοποίηση.


Newmoney.gr