MY KTEO

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Χαλκίδα: Άνοιξε τις πύλες του το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας – Πανδαισία γεύσεων στην πλατεία του Αγίου Νικολάου (φωτό και βίντεο)

 
Με γνώμονα τη στήριξη των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργανώνουν από κοινού το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα,  το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή το βράδυ, οπότε θα κλείσει με μία μουσική βραδιά. 

Εδώ να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την στήριξη και τη βοήθεια του Δήμου Χαλκιδέων, της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας άνοιξε τις πύλες του το απόγευμα της Παρασκευής με τον  περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Βαγγέλη Κούκουζα, τον υπεύθυνο συντονισμού ΓΕΜΗ και Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας Βασίλη Βαρελά και τον  πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Τάσο Βελισσαρίου, να κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων. 

Παρόντες επίσης μεταξύ άλλων ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και Παιδείας Κώστας Γαλάνης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Βαρδακώστας, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Τασούλα Μακαρώνα-Ψυχογυιού, ο πρώην δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων Γιώργος Γιογιός, Βαγγέλης Βαβουλιώτης και Ιωάννα Δαριβέρη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Εύβοιας Ηλίας Θαλάσσης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζευς» Βασίλης Ευθυμίου, ο γραμματέας της Ν.Ε. Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ Δημήτρης Παπαβασιλείου κ.α.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι, όπως δήλωσε στον χαιρετισμό του ο Βαγγέλης Κούκουζας, να αναδειχτεί η αγροδιατροφή και τα εκπληκτικά τοπικά προϊόντα της Εύβοιας. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα όσα είπε και ο Φάνης Σπανός στον σύντομο χαιρετισμό του. «Συγκεντρώνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε αυτά τα ξεχωριστά προϊόντα να τα κάνουμε εμπορεύσιμα προϊόντα στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού» είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης. Το Επιμελητήριο Εύβοιας στηρίζει τις επιχειρήσεις του τόπου με κάθε τρόπο τόνισε ο Βασίλης Βαρελάς, ενώ ο Τάσος Βελισσαρίου είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε σήμερα εδώ για να προβάλλουμε τις αρετές μας, να προβάλλουμε την επιχειρηματικότητά μας. Μια επιχειρηματικότητα που θα φέρει άλλον αέρα ανάπτυξης και θα προσδώσει νέα αγροδιατροφικά χαρακτηριστικά».

Το Φεστιβάλ θα λειτουργήσει: 
  • Το Σάββατο 30 Ιουλίου, 11 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι & 7 το απόγευμα με 11:30 το βράδυ  
  • Την Κυριακή 31 Ιουλίου, 6 το απόγευμα με 11:30 το βράδυ. 
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Και τις δυο βραδιές, θα πραγματοποιηθούν δράσεις γευσιγνωσίας. Την τελευταία ημέρα, στις 9:30 το βράδυ, θα παρουσιαστεί και μουσικό πρόγραμμα live.