MY KTEO

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ από... φθινόπωρο με νέους δικαιούχους


Ο πληθωρισμός έσπασε νέο ρεκόρ με 12,1% τον Ιούνιο (υψηλό σχεδόν 30 ετών) και το οικονομικό επιτελείο ήδη εξετάζει τα μέτρα στήριξης ενόψει του δύσκολου χειμώνα λόγω ακρίβειας. Ένα από αυτά, το νέο έκτακτο επίδομα 200 ευρώ που αντί για το καλοκαίρι, θα δοθεί τελικά το φθινόπωρο. Στον πρώτο γύρο είχε μοιραστεί σε 5 κατηγορίες πολιτών, ωστόσο, πλέον, από τα πιο επίσημα χείλη προεξοφλείται ότι θα δοθεί σε περισσότερους.

Το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος και πάλι θα επιστραφεί στους πολίτες στο σύνολό του, διαβεβαίωσε εκ νέου το Σαββατοκύριακο, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Μάλιστα, όπως είπε στον ΣΚΑΪ χθες, η νέα επιταγή ακρίβειας θα έρθει με διευρυμένα κριτήρια για να τη λάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.

«Η χώρα μας τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας σε όλη την Ευρώπη και αυτό δεν αμφισβητείται. Και όπως είπε ο πρωθυπουργός όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε την κοινωνία και με οριζόντια μέτρα, όπως στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και με πιο στοχευμένα μέτρα για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη με μια σειρά δραστηριότητες, είτε αυτό αφορά σε μεγαλύτερες παροχές στο ρεύμα είτε αφορά στα καύσιμα είτε αφορά απευθείας χρηματοδότηση, όπως έγινε πολλές φορές, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις στα καταναλωτικά προϊόντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Εφόσον τελικά απελευθερωθεί δημοσιονομικός χώρος, θα ανακοινωθούν και επιπλέον παρεμβάσεις στήριξης των νοικοκυριών, όπως:
  • Νέος, τρίτος γύρος του Fuel Pass μέχρι το τέλος του έτους.
  • Αύξηση επιδόματος θέρμανσης ενόψει του δύσκολου χειμώνα.
Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κατηγορίες που είχαν συμπεριληφθεί στο έκτακτο επίδομα το Πάσχα ήταν:
  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

ieidiseis.gr