MY KTEO

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Κοινοποίηθηκαν χθες οι απολύσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ - Απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Ιούλη


 Με απεργία συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στις απολύσεις και στο σταμάτημα της λειτουργίας της Η  ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ προχώρησε χθες στην κοινοποίηση των απολύσεων του συνόλου των εργαζομένων μετά την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει τη διαδικασία των διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Παράλληλα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης ορισμένου χρόνου, ενώ με ευθύνη των Σωματείων  διενεργείται έλεγχος για την ορθή καταβολή των αποζημιώσεων όλων των εργαζομένων με βάση το νομοθετικό πλαίσιο.

 

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, δίνοντας απάντηση στην κυβερνητική πολιτική. Πρώτο βήμα αποφάσισαν να είναι η απεργία την πρώτη μέρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα δουλεύουν με σύμβαση ορισμένου χρόνου, αφού μετά την απόλυση τους από τη ΛΑΡΚΟ η ειδική διαχείριση θα τους προσλάβει ως συμβασιούχους με δίμηνες συμβάσεις.

 

Με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι απαιτούν:

 

ΛΑΡΚΟ ενιαία και σε λειτουργία.

Το πρόγραμμα συντήρησης των παραγωγικών μονάδων να έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και να ορίζει σαφώς το χρόνο έναρξης της παραγωγικής διαδικασίας.

Καμία δυσμενή μισθολογική μεταβολή στους εργαζόμενους.

Καμία έξωση από τους οικισμούς.

Ο αγώνας των εργαζομένων μετά τη νέα Γενική Συνέλευση συνεχίζεται, μαζί με τους κατοίκους και το λαό της περιοχής, παλεύοντας να μη σταματήσει η ΛΑΡΚΟ, κανένας έξω από τη δουλειά και το σπίτια του, για να μην μαραζώσει ο τόπος.