MY KTEO

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Ανοίγει πανιά για 4η συνεχή χρονιά ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θάλασσας Evia Island Regatta.


Ο αγώνας ξεκινάει το Σάββατο, 23 και ολοκληρώνεται το Σάββατο, 30 Ιουλίου. Θα εξελιχθεί σε πέντε παράκτιες ιστιοδρομίες στο Νότιο Ευβοϊκό. Δεν ξεκινάει αλλά καταλήγει στη Χαλκίδα, με εκκίνηση από την Κάρυστο και ενδιάμεσο σταθμό στον Κάραβο Αλιβερίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

- Σάββατο 23 Ιουλίου / 1η ιστιοδρομία / αγώνας coastal

- Κυριακή 24 Ιουλίου / 2η ιστιοδρομία / αγώνας offshore παλινδρομικός στη διαδρομή Κάρυστος – νησίδα Φούντι (του συμπλέγματος των Πεταλιών) – Κάρυστος

- Τρίτη 26 Ιουλίου / 3η ιστιοδρομία / αγώνας offshore από την Κάρυστο με προορισμό τον Κάραβο Αλιβερίου

- Πέμπτη 28 Ιουλίου / 4η ιστιοδρομία / αγώνας offshore από τον Κάραβο Αλιβερίου με προορισμό τη Χαλκίδα

- Σάββατο 30 Ιουλίου / 4η ιστιοδρομία / αγώνας windward/leeward (όρτσα/πρύμα) για τα σκάφη κλάσης Performance και coastal για τα σκάφη κλάσης Sport, στο στίβο της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου

 

Ο αγώνας Evia Island Regatta (ο οποίος διεξήχθη για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2019) αποτελεί πρωτοβουλία που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Εύβοιας και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας.

 

Στοχεύει στην ανάδειξη της Εύβοιας ως ιδανικό τουριστικό ιστιοπλοϊκό προορισμό για όλο το χρόνο, την ενίσχυση της τουριστικής και πολιτιστικής της ταυτότητας καθώς και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της μέσα από τον υπέροχο κόσμο της ιστιοπλοΐας.

 

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο Αγωνιστικό Ημερολόγιο της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.